Svempa's Blue Griffin Longline Scania in BIGtruck

Nieuws
06-01-2021 | Door Iep van der Meer

We hebben in BIGtruck in de afgelopen zeven jaar al heel wat exclusieve verhalen gebracht. Eén daarvan is de rij-impressie met de originele Scania Blue Griffin van Svempas. Deze Scania R620 XXXXXL is nog steeds een een schitterende trekker, vooral door de uitvoering van het spuitwerk.

De metallic blauwe Scania is voorzien van een fraai ontworpen kleuren en lijnenspel met een agressief kijkende griffioen op de zijkanten. De truck stamt uit 2005 maar de kleurstellingen zien er nog steeds bijzonder actueel uit. Verder valt op dat Svempas zich erg ingehouden heeft met accessoires. Afgezien van twee aparte lampen in de zonneklep en een dikke sidepipe is de truck vrijwel standaard, en dat heeft wel wat. 

De trekker is inmiddels eigendom van Scania en staat veilig in een loods in Södertalje. Voor BIGtruck mocht hij daar even uit in 2018 en dat was kicken! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Check hier het hele verhaal en bekijk de video ook even. Zet daarbij vooral je speakers even aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-07-2018
IEP_4442crop.jpg

Exclusief: Rijden met Svempas Blue Griffin!

In de nieuwe BIGtruck lees je alles over onze exclusieve rit met Svempas Blue Griffin. Deze originele Scania…
Nieuws
01-07-2021
Svempa_Scania.jpg

Svempa doet merknaamrechten over aan Scania

Sven Erik Bergendahl, beter bekend als Svempa, heeft de rechten op zijn merknaam over gedaan aan Scania, meldt…
Nieuws
13-03-2022
scania_frost_edition_svempa_7.jpg

Scania Frost Edition by Svempa

Vorig jaar nam Scania de tuning afdeling van Svempa's over van eigenaar Sven Erik Bergendahl. Het team vormt nu dus eigenlijk…