Onderweg naar Marocco Desert Challenge 2019

Geplaatst door

Aanstaande zaterdag, 13 april start in Agadir de Marocco Desert Challenge. Deze rally mag zich in een toenemende populariteit verheugen en nog nooit was het deelnemersveld zo groot. Met maar liefst 35 deelnemende trucks is het zelfs de grootste truck rally ter wereld! Naast die deelnemers rijden er ook nog zo'n 210 assistentietrucks mee om er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. BIGtruck is er net als vorig jaar bij als gast van het Hamer Rally Team.

Het Hamer Rally team bestaat uit twee T4 racetrucks en twee 4x4 terreinauto's die in koers meedoen. Teamcaptain Fons Jans rijdt met navigator Hans Heerema en monteur Renaldo Schrave. Zijn zoon Lars Jans rijdt de tweede racetruck samen met navigator Serge Bruynkens en monteur Bert Uijt den Boogaard. De Toyota Landcruiser 90 rallyauto wordt gereden door niemand minder dan astronaut André Kuipers. Zijn vrouw Helen zorgt voor de navigatie aan boord. Nieuw in het team is de gele Toyota FJ Cruiser waarmee Martijn Krommenhoek dit jaar ervaring wil opdoen in de Rally raid. Zijn navigator en monteur is Marcel van de Kamp. Zelf rij ik met Cor Voogd met een Mitsubishi Pajero in de gele Krommenhoek kleuren. Wij zullen proberen leuke foto's en filmpjes te maken van de deelnemers.

Duurzaam rallyrijden met HVO

Bijzonder is dat het team van Hamer Rallysport rijdt op HVO. Dat is een duurzame brandstof waarmee tot maar liefst negentig procent CO2 bespaard kan worden mits het puur wordt toegepast. Zowel de trucks als de diesel- rallywagens rijden op deze duurzame brandstof. 

Afgelopen zondag zijn de drie assistentietrucks vertrokken vanuit Apeldoorn. Uitgezwaaid door de familie zijn ze begonnen aan de lange rit naar Agadir. Dat is toch een kleine 3500 kilometer van huis! De eerste etappe werd gisteravond al gehaald in het Spaanse Almaria. Daar nemen de heren nu de boot naar Marokko. Aanstaande donderdag sluit de rest van het team zich aan in Marokko. Later meer over deze unieke rally!

Video's