Tien Mercedes Actros trucks voor Bos Dynamics

Geplaatst door

Transportbedrijf Bos Dynamics uit Ede heeft tien nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks besteld. De vrachtwagens worden ingezet voor lengtedistributie (denk aan lange bouw-onderdelen), papiertransport en bouwtransport. Bos Dynamics had al 25 Mercedes-Benz vrachtwagens op de weg.

Het wagenpark van familiebedrijf Bos Dynamics wordt in de loop van dit jaar met tien Mercedes-Benz Actros 1845 LS trucks uitgebreid. Eén van de vrachtwagens heeft een smalle StreamSpace-cabine en zal ingezet worden als LZV, zie foto. Verder zijn vier Actros trucks van het huidige type besteld, allen uitgevoerd met een GigaSpace-cabine. Tot slot bestaat de order uit vijf stuks van het nieuwe Actros-model met GigaSpace-cabine, die later in 2019 op de markt komt. Alle tien trucks zijn uitgerust met standairco en alle veiligheidspakketten. Ook maakt Bos Dynamics gebruik van Mercedes-Benz Uptime. SternTrucks is de leverancier van Bos Dynamics.

Actros met MirrorCam

Bos Dynamics heeft vijf Actros trucks van het nieuwe type besteld, die later in 2019 op de markt komt. De meer dan zestig innovaties maken de nieuwe Actros nog zuiniger en veiliger dan zijn voorganger, zegt Mercedes. Enkele innovaties die in het oog springen zijn de MirrorCam en verbeterde Predictive Powertrain Control (PPC). De MirrorCam vervangt de traditionele buitenspiegels. De MirrorCam maakt de truck niet alleen aerodynamischer, maar ook veiliger. Bij het nemen van een bocht draait het beeld van het display aan de binnenkant van de bocht mee zodat de chauffeur altijd zicht heeft op de hele combinatie en op het overige verkeer. De verbeterde Predictive Powertrain Control (PPC) anticipeert nu ook op bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor bespaart de nieuwe Actros op snelwegen gemiddeld nog eens 3% brandstof, aldus Mercedes. Volledig nieuw is het anticiperen op de route op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom. Hiermee kunnen besparingen tot 5% gerealiseerd worden, verwacht de truckfabrikant.

Uptime

Bos Dynamics maakte al gebruik van Mercedes-Benz Uptime. Met dit systeem zet Bos Dynamics actief in op maximale inzetbaarheid van de trucks. Mercedes-Benz Uptime is een connectiviteitsdienst die continu de technische staat van de truck volgt. Het systeem signaleert in een vroeg stadium of op middellange termijn onderhoud gewenst is. Hierdoor kunnen ook onderhoudswerkzaamheden efficiënt gebundeld worden met minimale stilstand tot gevolg. Mercedes-Benz Uptime geeft aan wanneer er directe actie moet worden ondernomen om inzet en veiligheid van de trucks te garanderen.

Eind 2017 maakte BIGtruck Online Magazine een rit van 3500 kilometer door Frankrijk met chauffeur Stefan Blankestijn, ook met een Actros. Klik hier voor dit verhaal en bekijk het filmpje!