Tiende Volvo FM betonmixer voor Hagen Beton

Nieuws
28-05-2019 | Door Iep van der Meer

Hagen Beton uit Weesp heeft recent de tiende Volvo FM-betonmixer in een periode van twee jaar in gebruik genomen. De goede ervaringen die het bedrijf eerder al opdeed met de Volvo FM en dealer Volvo Group Truck Center in Almere waren belangrijke redenen om ook deze keer weer voor Volvo Trucks te kiezen.

Hagen Beton maakt betonmortel voor allerlei verschillende toepassingen, zoals wegenbouw, bruggen en viaducten, woning- en utiliteitsbouw en stallen. Voor het transport worden steeds meer Volvo FM-betonmixers ingezet. De afgelopen jaren nam Hagen Beton stapsgewijs zeven Volvo FM's 450 8x4, één Volvo FM 460 8x4 en twee Volvo FM's 460 10x4 TAG-XL met gestuurde naloopas in gebruik.

Zuiniger in gebruik
“Volvo-trucks zijn zuiniger in brandstofverbruik dan andere merken”, zegt Robert Hagen van Hagen Beton over de keuze voor Volvo. “Bovendien hebben ze zwaardere, 10-tons gestuurde assen. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren bij het vervoeren van betonmortel. De 10x4-en hebben bijvoorbeeld een GVW van 49 ton. Meer laadvermogen betekent dat er minder transportbewegingen richting de bouwplaats nodig zijn en dus per saldo een lagere CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat alle versies af fabriek geleverd worden en er geen aanpassingen aan het chassis hoeven te worden gedaan voor de opbouw van de betonmixer van Mulder Europe. Dat betekent een snellere doorlooptijd.”

Volvo Dynamic Steering
Het rijcomfort is een andere pre. De twee vijfassers zijn voorzien van Volvo Dynamic Steering, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem. “Dat maakt het sturen zeer comfortabel en ergonomisch verantwoord”, zegt Hagen. “De chauffeurs zijn er zeer tevreden over.”

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Hagen Beton. “Ons moderne wagenpark is uitgerust met Euro 6-motoren en voldoet aan de strengste milieueisen zodat we er ook in binnensteden waar milieuzones gelden mee mogen rijden, zoals Amsterdam en Utrecht”, zegt Hagen. Hagen Beton krijgt erkenning voor zijn inspanningen. Het bedrijf ontving onlangs CSC-goud, het hoogst haalbare certificaat in de betonsector. Het CSC-certificaat is het bewijs dat betonmortel, betonproducten en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. “Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het halffabricaat zelf, maar ook naar het productieproces en toeleveringsketen”, aldus Hagen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-09-2018
TheoVisser_6-1400.jpg

Op stap met Theo en zijn Betontaxi 2.0

In BIGtruck nummer negen gaan we op stap met Theo Visser van Van der Wiel Transport uit Drachten. Deze trouwe Scania…
Nieuws
06-07-2016
Nooren07-1400.jpg

De Terberg van Ad Nooren

Naast Ginaf hadden we tot een paar jaar geleden nog een Nationaal truckmerk, namelijk Terberg. Het laatste model was een Euro-5…
Nieuws
16-04-2020
Holcim.jpg

Holcim dwingt prijsverlaging af van 13,7 procent

Bouwstoffenproducent Holcim heeft in een brief aan zijn Duitse expediteurs aangekondigd dat er voortaan…