Tijdelijke versoepeling rijtijden vanwege Brexit

Nieuws
29-12-2020 | Door Iep van der Meer

Een aantal Europese landen versoepelt de rij- en rusttijden vanwege de vertragingen die de Brexit met zich mee brengt. Door deze verruiming wordt het voor chauffeurs wat gemakkelijker om de bestemming toch te halen na oponthoud op de ferry en tunnel terminals.

Door de grote drukte en door de doaneformaliteiten die vanaf 1 januari ingaan worden er grote vertragingen verwacht rondom de oversteek van het kanaal. België, Frankrijk, Ierland, en Spanje geven nu aan dat daar tijdelijk extra ruimte voor gegeven wordt in het rijtijdenbesluit. Ook het Verenigd Koninkrijk versoepelt de regels. Nederland doet voor zover nu bekend nog niet mee aan deze tijdelijke verruiming van de rij- en rusttijden. De regeling geldt tot eind januari in de hoop dat alles dan weer normaal is. Dat lijkt op dit moment nog wat optimistisch.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Hier kun je een PDF downloaden met een overzicht van alle uitzonderingen per land.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2024
Deens parkeerverbod

Maximaal 25 uur parkeren in DK

In Denemarken mag je op openbare parkeerplaatsen niet langer dan 25 uur parkeren. Hiermee heeft het land het ‘weekendkamperen’…
Nieuws
12-12-2020
IEP_7266-1400.jpg

Evofenedex: Onhoudbaar tekort aan containerschepen

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er door veel rederijen containerschepen aan de ketting gelegd…
Nieuws
01-03-2021
Inspectie2_1-1400_1.jpg

Nederlands transport verder op afstand

De gigantische tsunami van goedkope buitenlandse transportbedrijven die door ver onder de prijzen te duiken de markt…