Tirol regelt vrachtverkeer op Brenner

Nieuws
19-03-2018 | Door Tim de Jong

Wanneer de Tirolers vinden dat het te druk wordt op de Brenner autobaan, gaan ze actie ondernemen om de boel te vertragen. Om die reden heeft Tirol voor dit jaar 25 keer een zogenaamde ‘Blockabfertigung gepland staan. Dit betekent dat men op drukke dagen bij Kufstein het vrachtverkeer richting het zuiden gaat doseren.  

Tijdens een Blockabfertigung mogen er maximaal driehonderd vrachtauto’s per uur de Brennerpas passeren. Dat meldt evofenedex.

Reden voor de invoering is een stijging van de hoeveelheid vrachtverkeer in januari en februari met 16 procent. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste Blockabfertigung gepland. Voor de maand april staat deze al vier maal gepland.

In overleg met Duitsland, Italië, Oostenrijk en deelstaat Tirol is aangegeven dat er ingezet gaat worden op verbetering van de capaciteit per spoor om zo de verkeersdruk op de Alpenregio af te laten nemen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-11-2019
Italia-MarcoZLR.jpg

TLN: 'Tirol breekt belofte'

De EU moet ingrijpen tegen plannen van Tirol om het rijverbod op de A12 aan te scherpen. Dat stellen TLN en vijf zusterorganisaties.
Nieuws
09-07-2018
Brenner_Duitse_kant_LR.jpg

Problemen bij grens Duitsland-Oostenrijk

Bij de grensovergang Duitsland-Oostenrijk bij Kiefersfelden ontstaan lange files, doordat de Oostenrijkers trucks…
Nieuws
03-03-2022
Brenner_Duitse_kant_LR.jpg

Brennerpas straks even duur als Zwitserland

Al sinds jaar en dag is er gesteggel over het aantal vrachtwagens dat volgens Oostenrijk via de Brennerpas…