TLN: 'Crisis leidt tot ruim 32% omzetverlies'

Geplaatst door

Meer dan 1100 transport- en logistieke bedrijven hebben de vragenlijst van TLN ingevuld. De resultaten zijn samengevat in de eerste TLN-coronamonitor. Deze geeft een algemeen beeld. Gemiddeld gaat het om een omzetverlies van ruim 32% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In sommige deelsectoren is de teruggang echter veel groter, tot meer dan 90% bij de transporteurs van sierteelt en van auto’s. Bij het containervervoer is de teruggang zo’n 75%, terwijl bijvoorbeeld de bouwtransporteurs, de koeriersdiensten en de verhuisdiensten rond 60% van hun omzet zagen teruglopen. Bijna een kwart van de bedrijven geeft aan gedwongen te zijn afscheid te nemen van medewerkers als gevolg van de crisis.

In 22% van de gevallen hebben transportondernemers al afscheid moeten nemen van personeel. In elf procent van de gevallen is dat meer dan 30% van het personeel. Een vijfde van de bedrijven wil gebruik maken van de aangeboden noodmaatregelen.

Zo’n 38% van de bedrijven krijgt minder werk van zijn klanten, vijftien procent helemaal niks meer en 14% van de ondervraagde bedrijven heeft zorgen of er straks nog wel voldoende geld op de lopende rekening staat.