TLN roept op tot actie tegen boerenblokkades

Nieuws
12-12-2020 | Door Iep van der Meer

De boerenprotesten waarbij distributiecentra geblokkeerd worden stuiten op onbegrip bij TLN. Voorzitter Elisabeth Post zegt dat ze de positie van de boeren begrijpt en niemand het recht op demonstreren wil afpakken, maar daar mag een andere beroepsgroep nooit de dupe van worden zoals dat nu het geval is.

'Dit is onacceptabel en oncollegiaal' aldus de voorzitter van TLN. ,,In deze tijden van economische malaise gaan de acties ten koste van mede ondernemers. Als dan bovendien de bevoorrading van Nederland in gevaar komt dan vind ik dat de veiligheidsregio's in moeten grijpen'' aldus Post. Nu valt het met de economische crisis in de supermarktwereld erg mee, maar de levensmiddelen voorziening van Nederland platleggen kan natuurlijk niet. 

Ook het Centraal Bureau Levensmiddelen is bezorgd over de boerenprotesten. Supermarkt Albert Heijn heeft klanten al laten weten dat de boodschappen niet thuis bezorgd kunnen worden en dat leidt er toe dat kwetsbare mensen toch naar de supermarkt moeten. Juist in deze tijden van corona is dat onverantwoord, aldus een woordvoerder.

Onder chauffeurs heerst over het algemeen veel sympathie voor de boerenacties en dat is niet vreemd. Veel wegtransport is namelijk van agrarische aard, of het nu gaat om melkproducten, groenten en fruit of vlees. Toch moet er wat gebeuren want het kan niet zo zijn dat het land plat gaat door dit soort acties. Onderhandelen doe je aan tafel en niet aan de poort, en demonstreren is wat anders dan blokkeren. Vraag dan maar aan de blokkerfriezen. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-12-2020
koopman3-2.jpg

Boerenprotest legt supermarktdistributie plat

In heel Nederland zijn boerenacties aan de gang bij supermarkt distributiecentra. Afgelopen donderdag was…
Nieuws
28-01-2024
Franse boeren acties 5

Geweldadige Franse boerenacties lijken aan te houden

In Frankrijk werd het verkeer de afgelopen week ernstig ontregeld door boze boeren. Daarbij gingen…
Nieuws
16-10-2019
Broekens.jpg

How dare you TLN!

Het is ongelofelijk wat een vastberadenheid en inzet de boeren laten zien de laatste weken. Ze zien het voortbestaan van hun bedrijven…