Transport in Nood: 'Belgische boetes lopen op'

Nieuws
02-02-2018 | Door Tim de Jong

We begonnen het nieuwe jaar met te melden dat België het tolboetebeleid versoepelt. Er komen meerdere categorieën, waardoor een chauffeur of transportbedrijf niet meteen voor elk wissewasje de hoofdprijs hoeft te betalen. Maar in de praktijk is hier nog weinig van te merken, zegt boeteverzekeraar Transport In Nood.

Afgelopen twee weken heeft Transport in Nood veel tolboetes moeten betalen in Wallonië en Vlaanderen voor Nederlandse transportbedrijven. In totaal gaat het om 16 boetes met een totaalbedrag van € 175.000,-.

Na vanmorgen is de maat vol met een boete van € 51.600,- voor het onbewust niet betalen/afrekenen van de Belgische tol. De vrachtwagen was onderweg naar het vliegveld van Luxemburg (luchtvracht) en werd aangehouden door een Belgische "Contrôleur fiscal" in Wallonië. De combinatie moest daar blijven totdat de boete volledig voldaan was. Na aankondiging dat de advocaat van Transport in Nood een claim zou indienen voor elk uur dat het vliegtuig moest wachten, mocht de vrachtwagen gelukkig wel verder rijden. Het transportbedrijf heeft daarvoor wel schriftelijk moeten bevestigen dat zij de openstaande boete z.s.m. betalen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-01-2019
Belgische_inspectie_LR.jpg

Wallonië te streng voor tolzondaars

De Waalse overheid heeft het deksel op de neus gekregen inzake het straffen van chauffeurs die geen tol hebben betaald.…
Nieuws
14-03-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

België verdient minder aan trucktol

Kort voor de eerste verjaardag van het Belgische trucktol systeem,blijkt dat er minder wordt verdiend dan België had…
Nieuws
16-06-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

Belgische kilometerheffing alweer duurder

Iets meer dan een jaar verplicht België vrachtwagens tot het betalen van tol. De tarieven gaan omhoog en enkele…