Truckracing terug op Zandvoort!

Geplaatst door

Truckracing komt terug naar het circuit van Zandvoort! Tijdens de Paasraces zullen de paardenkrachten weer losgelaten worden op het circuit waar het in de jaren tachtig allemaal begon!

Begin jaren tachtig werden de eerste truckrace-wedstrijden gehouden op het Circuit van Zandvoort. In de beginjaren werd er gewoon gereden met wagens, die de dag erna weer vrachten door Nederland brachten. Het zorgde in die tijd al voor veel spanning en sensatie bij het publiek. Later kwamen de geprepareerde trucks maar het bleef een spektakel. Het publiek ging compleet uit zijn dak en stond op de banken, als de wagens over het rechte stuk bij de tribune voorbij kwamen. De heren van Vliet, Zandbergen en van Koeveringe, om er maar eens een paar te noemen, gaven elkaar geen centimeter ruimte en dat maakte het truckracen tot een groot succes.

Later kwamen de buitenlandse rijders zoals Curt Göransson en werd het zowaar een Europese sport. Helaas kwam er voor de Nederlandse teams een einde aan de truckracerij omdat er in Nederland geen wedstrijden meer mochten worden verreden. 

Daar komt nu verandering in want vorig jaar werd er een nieuwe organisatie opgericht, de Dutch Truck Racing of kortweg DTR. De nieuwe organisatie is opgericht door de enthousiaste Truckraceteams, die graag weer in eigen land willen racen. 

De teams die in het bezit zijn van een racetruck zijn razend enthousiast en er wordt op dit moment hard gesleuteld, om de wagens op tijd klaar te hebben voor de eerste wedstrijd tijdens de Paasraces op het Circuit van Zandvoort. Tijdens het paasweekend zullen er drie races gereden worden en dat moet het begin vormen van een vernieuwde kennismaking met het truckracen in Nederland. Een groot aantal rijders heeft zich inmiddels ingeschreven en het belooft dan ook een spektakel te worden! 

 

Omdat Dutch Truck Racing werkt volgens de FIA reglementen moesten een aantal oudere auto’s worden aangepast, denk daarbij aan de bekende rood-witte Ford met de naam “Ome Wout”, die begin jaren tachtig al op de circuits was te zien. Dit nieuwe seizoen is de wagen ook weer van de partij, maar dan in de 2017-uitvoering, voor wat betreft de regelgeving. Deze auto is een echte smaakmaker voor het publiek en heeft een grote vaste schare fans.

Naast bedrijven kunnen ook particulieren die het truckracen in Nederland een warm hart toe dragen zich melden als sponsor of als lid van de club van 100.

 

De organisatie is te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/dutchtruckracing en heeft ook een eigen website: https://dutchtruckracing.nl