Nieuws
04-11-2021 | Door Iep van der Meer

De Rutte Groep uit Amsterdam heeft zijn vloot uitgebreid met een Iveco X-Way betonmixer en een knijperauto. In totaal telt het bedrijf nu twaalf Iveco trucks. 

De samenwerking tussen Rutte en Iveco begon ooit met een voorloper van de Turbostar, waarvan er nog steeds één in het bedrijf aanwezig is. Sindsdien is er veel veranderd maar ook nu heeft de Rutte Groep weer gekozen voor Iveco trucks. De nieuwe trucks zijn beide uitgevoerd als 10x4. De meesturende vijfde as van de trucks is mechanisch hydraulisch gestuurd. Op die manier blijven de auto's zeer wendbaar en dat is praktisch, aangezien ze ook veel in binnenstedelijk gebied rijden. De betonmixer weegt slechts 17 ton en heeft daardoor een hoog effectief laadvermogen. Hij is opgebouwd bij Boogerd Service in het Zeeuwse Nieuwerkerk, dat gespecialiseerd is in betonmixers. De X-Way knijperwagen is opgebouwd is bij Derkx & Davidson in Haarlem.

De trucks zijn uitgevoerd met aangedreven assen zonder naafreductie. De kipper-knijperauto wordt vaak ingezet met een dieplader-aanhangwagen met een mobiele kraan. Deze truck wordt door heel Nederland ingezet voor onder meer het aanleggen van ondergrondse vuilcontainers. Beide Iveco's zijn uitgerust met de smalle versie van de X-Way cabine.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-06-2019
Persbericht_Rutte_Groep_-_Foto-1400.jpg

Iveco trucks voor Rutte Groep

De Rutte Groep uit Amsterdam heeft onlangs drie nieuwe Iveco trucks in gebruik genomen. Het gaat om twee Iveco Stralis X-Way…
Nieuws
15-02-2017
Rutte2.jpg

Iveco 10x4 Trakker voor Rutte Groep

De Rutte Groep in Amsterdam heeft een stoere Iveco Trakker 10x4 in gebruik genomen. Het gaat om een indrukwekkende…
Nieuws
03-03-2020
maximumsnelheid-stickers-verkeersborden_desktop_generated_tcm21-238803.jpg

100 rijden slechte en dure grap

Stel je voor dat je een probleem verzint wat eigenlijk geen probleem is. Je weet via de rechter de regering te overtuigen…