Twee nieuwe DAF’s XF 530 voor Gosschalk

Geplaatst door

Slachterij Gosschalk uit Epe heeft twee nieuwe DAF’s XF 530 in gebruik genomen. De slachterij verving de DAF’s omdat de voorgaande modellen het prima hadden gedaan. De trucks zijn geleverd door Garage Pals uit Vaassen.

Chauffeurs Tonnie Witman en Besim Berisha kregen van hun werkgever de kans om de trucks van alle gemakken te voorzien. Denk dan aan extra werklampen, een front camera, een standairco, alle beschikbare veiligheidssystemen en een luchtgeveerde vooras. Maar ook zaken als een koffiezetter, een magnetron, leren bekleding en een verlicht DAF-logo ontbreken niet. Voor de uitstraling kozen Tonnie en Beshim verder voor een lichtbeugel, een bull-bar en een LED-bar. De luchtgeveerde vooras is noodzakelijk doordat regelmatig op moeilijk begaanbare plekken geladen moet worden.

Tonnie Witman werkt al 28 jaar in het vlees. Hij begon als terreinchauffeur, waarna hij in 1995 zijn vader opvolgde voor het echte werk. Besim Berisha is al acht jaar onderweg als chauffeur voor Gosschalk. Gemiddeld rijden de mannen zo’n 125.000 kilometer per jaar, vaak op internationale bestemmingen. Een derde van de vloot bestaat uit DAF trucks.