Twee Scania’s S450 met hydrauliek voor Stiptrans

Geplaatst door

Baggio Stip, directeur/eigenaar van Stiptrans uit Nijmegen nam afgelopen week samen met zijn vader de sleutels in ontvangst van twee nieuwe rijk uitgeruste S450 4x2 trekkers met hydrauliekpomp. De 22-jarige ondernemer koos voor Scania omdat het merk hem het meeste kon ontzorgen. “Ik wil in feite één telefoonnummer voor alles wat met de truck te maken heeft. Dan kan ik mij optimaal focussen op mijn werk.”

Baggio rijdt al vanaf zijn 18de veelal met medicijnen en geconditioneerd goed. “Maar ik heb ook paarden vanuit Portugal naar hier gereden. Vandaar dat er op onze website ook ‘general cargo’ genoemd wordt. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het vervoeren.”

Restproduct

Op dit moment zitten Baggio en zijn vader ook weer in bijzonder werk. “Wij rijden veel restproduct van diverse slachthuizen,” vertelt Baggio. “Oké het is werk waarbij er soms een luchtje om de truck hangt. Maar tegelijkertijd is het ook héél schoon want de hygiënische maatregelen zijn enorm streng. Na elke keer dat wij onze vracht gelost hebben wordt de auto verplicht minutieus gewassen en geheel ontsmet. Dat wordt ook nauwkeurig bijgehouden in een logboek. Want als de NVWA je aan de kant zet, moet wel alles kloppen,” aldus Baggio. “We zijn zo’n beetje de hele week van huis. Want wij hebben niet alleen vast, maar zeker ook voldoende werk. En dat kan momenteel helaas niet iedereen zeggen.”

PTO

De truck is verder uitgerust met een distributie-PTO die de hydraulische pomp aandrijft. ”Onze klant heeft heel speciale trailers met sturende assen, die behalve dat ze kunnen kiepen ook een kraan en hydraulisch bediende kleppen hebben. Dat draait allemaal op de hydraulische pomp van de truck. Als ik bij het slachthuis kom, doe ik de kleppen open en til met de kraan de bakken boven de trailer om zo de inhoud over te storten. Daarna gaan de kleppen dicht en op de loslocatie kiepen we de lading er weer uit,” schetst Baggio het werk. “Daarna is het wassen, ontsmetten en weer een ronde. Vandaar dat ik de trucks af-fabriek in een extra laag blanke coating heb laten spuiten. Want al die reinigingsmiddelen zijn agressief voor de lak en ik wil dat de auto’s lang mooi blijven.”

“Ik heb persoonlijk best wel een voorkeur voor Scania, maar dat onze eerste eigen trucks ook echt Scania’s geworden zijn, komt vooral omdat zij van de verschillende aanbieders het meest in ons businessplan geloofde en uitgebreid met ons meegedacht heeft. Want als beginnend ondernemer is het vaak niet eenvoudig om de aanschaf rond te krijgen. En daar zie je dat ‘premium’ niet ophoudt bij de truck alleen. Nu is bijvoorbeeld niet alleen het onderhoud, maar ook de verzekering geregeld via de dealer.”