Tweede Scania Nextgen Torpedo klaar!

Nieuws
11-12-2017 | Door Iep van der Meer

Na de presentatie van de Scania Nextgen Torpedo van Vlastuin Truckopbouw volgde er veel belangstelling voor dit model. Na de blauwe S730 T is deze witte S580 T de tweede truck die in Renswoude werd gebouwd. De auto is besteld door de Deense truckhandelaar Poulsenbiler.com.

Vlastuin heeft veel ervaring met het ombouwen van frontstuur- naar torpedo trucks. Van de vorige generatie werden er inmiddels al 50 stuks omgebouwd en Hendrik Vlastuin is vast van plan om dat met de nieuwe modellen gewoon voort te zetten. De blauwe torpedo die eerder dit jaar werd gelanceerd zorgde voor een enorme golf aan publiciteit en daaruit bleek al dat er heel veel belangstelling is voor de nieuwe torpedo modellen. 

Doordat de S- cabine met zijn vlakke vloer het uitgangspunt is hoeft er aan de cabine zelf maar weinig veranderd te worden. Uiteraard zijn er deurverlengers aangebracht en wordt ook achter de deuren de carrosserie doorgetrokken naar beneden maar de vloer blijft ongewijzigd. Nieuw is de overloop naar de neus, de neus zelf en de complete cabineophanging. Die bestaat zoveel mogelijk uit originele delen maar die worden verder naar achteren geplaatst. 

Net als bij de blauwe eerste nieuwe Torpedo is ook deze witte af- fabriek besteld met de juiste chassislengte. Daardoor beperkt de ombouw zich uitsluitend tot het gedeelte boven het chassis. Alle techniek, de assen en de besturing blijven dus ongewijzigd. Dat geldt ook voor de ondergrille en de front- underrun protection. 

In het wit ziet de 'nieuwe neus' er al weer heel anders uit, en wij kunnen niet wachten tot de eerste exemplaren even fraai door een spuiter onder handen worden genomen. Net als bij iedere truck maken de kleuren toch het verschil, en dat zal ook hier het geval zijn.