Twintig MAN's voor Snel Shared Logistics

Geplaatst door

Snel Shared Logistics uit Woerden blijft MAN trouw. Onlangs nam Snel een serie van 20 nieuwe MAN TGS 18.420 BLS trekkers in gebruik. De MAN trekkers met hebben een 420 pk Euro-6c krachtbron en zijn universeel inzetbaar, zowel voor de distributie als voor LZV inzet. 

De nieuwe MAN trucks zijn een vervolg op eerdere orders. De bewezen betrouwbaarheid, efficiency en ook de grote chauffeurstevredenheid waren belangrijke argumenten om opnieuw voor MAN te kiezen, aldus operationeel manager Piet Verdoold. Van de totaal 174 trekkende eenheden is inmiddels al zo’n 45 procent voorzien van de merknaam MAN. Verdoold: ‘Wij werken al ruim dertig jaar met MAN, en met name de laatste jaren gaat het hard. In drie jaar tijd namen we al 67 MAN trucks af, en het einde is nog niet in zicht.’ De trucks worden geleverd door MAN trucks dealer Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen. Het onderhoud doet Snel Shared Logistics voornamelijk in de eigen werkplaats, uiteraard ondersteund door MAN Trucks dealer Van Leeuwen Truckservice.

Safety pakket

De twintig nieuwe trekkers zijn naast de verplichte veiligheidsvoorzieningen nu ook voorzien van een safetypakket met Adaptive Cruise Control. Daarmee bewaakt de techniek de afstand tot de voorganger. Dat werkt erg comfortabel, maar het zorgt vooral voor een veilige afstand. Deze investering in extra veiligheid tekent het sociale beleid van Snel Shared Logistics.

LZV combinaties

De trekkers zijn uitgevoerd in ADR specificatie en zijn bovendien geschikt voor inzet als LZV. Snel Shared Logistics zet inmiddels tien van deze combinaties in en daar worden binnenkort nog vier aan toegevoegd. Verdoold: ‘Wij werken met opleggers met middenas-aanhangwagen en met linktrailers. Die combinaties worden met name inzet op vaste trajecten die we rijden voor een aantal grote klanten. Veel van onze voertuigen rijden 24 uur per dag in de distributie door de hele Benelux. Daarnaast zijn we actief met logistieke dienstverlening zoals warehousing, containerlossing, orderpicking en value added logistics.’