Uniek: Volvo NH Globetrotter XL Euro5

Nieuws
02-08-2017 | Door Iep van der Meer

De Volvo NH die je hier ziet is een uniek voertuig. Dat zou je op het eerste gezicht niet zeggen, maar dit is waarschijnlijk de enige NH met een Euro5 motor en een Globetrotter XL cabine. Willem Sonnema bouwde de truck op door twee Volvo's samen te voegen.

Willem is altijd een groot liefhebber geweest van de Volvo torpedo modellen en in zijn bedrijf liepen dan ook uitsluitend dit soort trucks. Verreikerverhuur Sonnema was een begrip in heel Nederland en de stoere Volvo's vormden het visitekaartje. In 2015 verkocht Willem zijn bedrijf, maar hij had op dat moment nog een project onder handen. Hij had namelijk een NH trekker met schade gekocht, en met die onderdelen wilde hij een nieuwe auto opbouwen. De schadetrekker was trouwens ook een bekende truck, namelijk de botsabsorber van Nienhuis. Op de foto van Alex Miedema zie je die truck.

Willem: ,,Steeds vaker kregen we met milieuzones te maken maar ik wilde eigenlijk trouw blijven aan de torpedo trucks. Vandaar dat ik die schadetrekker kocht. Later vond ik er een FH bakwagen bij met net 750.000 km op de klok en een Globetrotter XL cabine. Ik besloot toen om die beide trucks samen te voegen tot een unieke mix, namelijk een Euro5 Volvo NH Globetrotter XL.''

De truck is voorzien van I-Shift en een retarder en alles is helemaal gestraald en opnieuw in de lak gezet. Ook technisch is de trekker helemaal nagelopen met nieuwe remmen, banden en alles wat er maar nodig was voor de APK. Toch is de truck nu hij af is eigenlijk over, en hij staat dan ook te koop. Willem is te bereiken op telefoon nummer 06 5498 2885.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-02-2024
Lastdrager (9)-1400

Met nieuw interieur is de Lastdrager 2 helemaal af

De Scania 660 ST genaamd 'Lastdrager 2' van Wiersma Olie is voorzien van een compleet nieuw interieur…
Nieuws
11-04-2017
Containerclassics.jpg

Klassieke neusjes voor Bell Containers

Een oude foto, waarschijnlijk ergens uit de jaren zestig. Wat je hier ziet zijn drie vroege containertruckers. Twee…
Nieuws
19-10-2016
ScaniaT-Runia1LR.jpg

Friese Scania T gespot op vreemde platen

Onderweg kom je natuurlijk altijd wat tegen. Zo zagen we onlangs ter hoogte van Oberhausen deze oudgediende 4-Serie…