Van de Laar onderweg naar topklassering

Geplaatst door

De Rooy hoeft de Africa Race alleen nog maar uit te rijden om hem te winnen, maar direct achter hem is een spannende strijd. Tomecek (de solo-rijder in zijn Tatra) en Kovacs (de Hongaar met Scania torpedo) worden op de voet gevolgd door Jan van de Laar. Jan hoopte vandaag wat op ze in te lopen, maar in plaats daarvan werd hij een soort roedelleider. Alsnog werd er enorm genoten vande etappe, en pakten ze met de DAF nog even wat bonuspunten mee door over een heel hoge duin te rijden.

Gerard de Rooy over de bonusduinen: "Ze waren wel heel zacht, met scherpe kanten. Wie het niet aandurfde mocht de hoogste duinen overslaan. Daar kregen ze dan wel straftijd voor. Wie de hoogste duinen wel nam, krijgt een half uur bonustijd. Die krijgen wij dus ook nog, maar dat zal niet veel uitmaken, omdat uiteraard alle rijders in de top van het klassement ze hebben gereden." Nahet uitdelenvan de straffen en bonussenblijkt dat Gerard tweede algemeen was vandaag, en nog maar 17 minuten achterstand op de nummer 3 in het algemeen klassement heeft. 

Van de andere deelnemers is op het moment van schrijven nog niet veel bekend. Van Velsen is gefinisht, maar nog onderweg naar het bivak. Elfrink is trager dan de voorgaande dagen maar rijdt nog wel. Later meer!