Van den Heuvel Logistiek neemt Houtman Transport over

Geplaatst door

Het Udense Van den Heuvel Logistiek neemt een branchegenoot Houtman in het Gelderse Heerde over. Dat maakt eerstgenoemde bekend op de eigen website.

Van den Heuvel zegt dat de overname past in de strategie om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen. Het betreft een uitbreiding van de bestaande activiteiten van Van den Heuvel Logistiek op het gebied van pallet- en collodistributie van business-to-business en leveringen van met name grotere producten aan consumenten.

Houtman Transport BV heeft in standplaats Heerde een crossdock-locatie en bezit een vloot van 35 vrachtwagens. De logistiek dienstverlener is goed gepositioneerd in het noorden van Nederland en heeft een sterke positie in de markt van verf en coatings.
Gerrit van der Maten, directeur en mede-eigenaar van Houtman Transport BV, wordt onderdeel van het managementteam van Van den Heuvel Logistiek. Van der Maten blijft verantwoordelijk voor de operatie in Heerde.

Bezettingsgraad

Arjan van der Heijden, algemeen directeur van Van den Heuvel Logistiek BV, laat weten dat naast de 24-uur klantbelofte, duurzaamheid hoog in het vaandel staat en dat deze elkaar vinden in de overname. “Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren, spreiden we pieken in transportvraag over een grotere capaciteit, vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen en maken we meer efficiënte routes. Dit verlaagt de CO2- en stikstof-uitstoot en stelt ons in staat een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van onze klanten. Deze bijdrage aan de maatschappelijke doelstellingen maken we in onze rapportages ook zichtbaar aan onze klanten”.

Omvang

Oprichter en eigenaar van Van den Heuvel Logistiek is Maurik van den Heuvel. Van den Heuvel Logistiek BV heeft een eigen netwerk in de Benelux en is specialist in fijnmazige pallet- en collodistributie. Daarnaast heeft Van den Heuvel Logistiek  een specialisme in regionaal transport en warehousing van metalen verpakkingen.
Met 265 medewerkers exploiteert de logistiek dienstverlener een vloot van 140 voertuigen en 40.000 meter opslagcapaciteit. Houtman Transport BV focust zich op nationale distributie. De logistiek dienstverlener uit Heerde beschikt over 56 medewerkers en een vloot van 35 vrachtwagens.