Nieuws
16-10-2018 | Door Iep van der Meer

Transportbedrijf Van Straalen De Vries bereikte onlangs twee mijlpalen. De opening van een nieuw bedrijfspand in Amsterdam en aflevering van de 350e Volvo-truck waren reden voor een feestje. De nieuwe trekker is geleverd door Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Trucks.

Van Straalen De Vries is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met acht locaties verspreid over het land. Het transportbedrijf heeft verschillende specialismen, variërend van winkeldistributie tot geconditioneerd transport en transport van afzetcontainers.

Uitbreiding

In Amsterdam is dit jaar een nieuw bedrijfspand gebouwd op het Atlaspark, aan de rand van de stad. Het nieuwe pand biedt onderdak aan Peeters Vervoercentrale en Van Staaveren Transport, beide onderdeel van Van Straalen De Vries. Dankzij het nieuwe crossdock kunnen klanten in Amsterdam en omgeving nog beter worden bediend. “Vanuit het crossdock worden onder meer winkels in binnensteden van Amsterdam, Haarlem en Utrecht bevoorraad”, vertelt algemeen directeur Rober van Straalen. “Het bedrijfspand is 5000 vierkante meter groot en telt 39 docks. ’s Avonds en ’s nachts komen goederen binnen die overdag worden verspreid. Verder is er een truckwash gebouwd waar ook derden gebruik van kunnen maken.”

Duurzamer

Bij de bouw van het bedrijfspand is voorgesorteerd op de toekomst. “We hebben nu een aantal elektrische auto’s en trucks en in de toekomst willen we dat uitbreiden, met name voor distributie in steden. Begin volgend jaar komen er nog drie nieuwe elektrische auto’s bij. Onlangs hebben milieuministers van de EU-landen afgesproken dat bestelwagens in 2030 minimaal 30% minder CO2 uitstoten dan in 2021. In samenspraak met de gemeente en het bedrijfsleven van Amsterdam willen wij ons hier hard voor maken en inzetten op een duurzamere stad”, zegt Van Straalen. “Bij de realisatie van dit pand is daar al rekening mee gehouden door te zorgen voor voldoende aansluitingsvermogen.” 

Voorloopas

Bezoekers konden tijdens de feestelijke opening ook een deel van de vloot bewonderen. Speciale aandacht ging uit naar de 350e Volvo-truck die onlangs is afgeleverd door Van der Linden van Sprankhuizen Trucks. Van Straalen De Vries koos voor een Volvo FH 6x2 Globetrotter met een motorvermogen van 460 pk. De trekker is voorzien van een elektro/hydraulisch gestuurde voorloopas. Van Straalen: “Deze truck zetten we voornamelijk in voor agrarisch transport, zoals bollen, peen en uien. Maar we zijn een breed georiënteerd bedrijf, dus als het in een andere tak extra druk is kunnen we snel schakelen.”

Wagenpark

Van Straalen De Vries heeft 550 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit 350 trekkende eenheden, waarvan 190 Volvo-trucks. “Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit die Volvo Trucks levert. Comfort en goed rijgedrag gaan hand in hand. Wij werken ook al tientallen jaren naar volle tevredenheid samen met Van der Linden van Sprankhuizen Trucks. De communicatie is goed en service en onderhoud zijn bij hen in vertrouwde handen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-12-2018
Overdracht_aan_A.G._van_Geffen_Transport_tijdens_Megatrucks_Festival.jpg

Honderdste DAF voor A.G van Geffen

A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. sluit 2018 af met een mijlpaal. Het bedrijf uit Hedel heeft de 100ste DAF in gebruik…
Nieuws
23-10-2018
Simon_Loos_Scania_combi_LR.jpg

Vrees voor lege supermarkten met kerst

Vervoerders die rijden voor supermarktketens klagen over lage marges die ondanks schaarste aan materieel en mensen…
Nieuws
13-03-2020
20200313_182403.jpg

Kerstdrukte in de supermarkten

De mensch lijdt het meest, van het leed dat hij vreescht. En dus niet aan waar hij of zij daadwerkelijk last van heeft.…