Nieuws
30-09-2019 | Door Iep van der Meer

Van Triest Veevoeders steunt het boerenprotest met speciaal beplakte vrachtwagens. Morgen, dinsdag 1 oktober komen er duizenden boeren uit heel Nederland naar Den Haag om hun ongenoegen te uiten over de voorgenomen maatregels tegen de stikstofcrisis. Een groot deel dreigt op de trekker de tocht naar Den Haag te ondernemen en dat zou nog wel eens wat extra file's kunnen veroorzaken.

Het is voor het eerst in dertig jaar dat de boeren zo boos zijn dat ze massaal in actie komen. Wij van BIGtruck begrijpen dat heel goed, want het inkrimpen van de veestapel om de stikstofuitstoot terug te dringen is net zoiets als de wc niet meer doorspoelen tegen de zeespiegelstijging. Iedereen kent de plaatjes van de stikstofuitstoot die vooral boven Rotterdam, Amsterdam Schiphol, IJmuiden, en het Rhurgebied voor alarmerende waarden zorgt. In het agrarische achterland is er niks aan de hand maar Schiphol mag doorgroeien, de Formule 1 op Zandvoort gaat gewoon door en de boeren moeten inkrimpen. Logisch dat de agrarische wereld op zijn achterste poten staat om dit onrecht.

Bij Van Triest Veevoerders rijden ze al jaren met de slogan 'No Farmers No Food' maar voor deze gelegenheid zijn er nu ook kippertrailers volledig beplakt met deze kreet. Voor een deel is dat natuurlijk eigenbelang, want met een inkrimping van de veestapel zal ook de behoefte aan veevoer dalen. Toch is het mooi dat een bedrijf als Van Triest zich publiekelijk inzet voor de belangen van de sector. 

Inmiddels beginnen ze in Den Haag al nerveus te worden van de dreigende invasie van naar schatting 2500 landbouwvoertuigen. De Burgemeester heeft al aangekondigd dat er maximaal vijf trekkers op het Malieveld mogen staan. De rest zou veilig buiten de stad rond het Ado stadion geparkeerd moeten worden. De landbouworgansiaties hebben al aangegeven dat ze dat niet kunnen garanderen. De boeren zijn echt heel boos, en als je morgenvroeg in Den Haag of omgeving moet zijn dan adviseren wij je om vanavond al vast aan te rijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-02-2024
Franse boeren acties 2

Franse snelwegen nog wekenlang dicht

Nadat de boeren zich hebben terug getrokken in Frankrijk blijken sommige wegen en snelwegen zodanig beschadigd dat…
Nieuws
16-10-2019
Broekens.jpg

How dare you TLN!

Het is ongelofelijk wat een vastberadenheid en inzet de boeren laten zien de laatste weken. Ze zien het voortbestaan van hun bedrijven…
Nieuws
21-07-2020
IMG_5905-1400.jpg

Boerenprotest laait weer op, TLN roept op tot actie

Morgen dreigen de boeren zich weer te roeren met acties. Vanuit het hele land willen ze naar Bilthoven…