Van Valen Groep overgenomen door Freshgard en Van Ooijen Transport

Geplaatst door

Na bijna zeventig jaar valt binnenkort het doek voor groenteleverancier de Van Valen Groep in de huidige vorm. Vanaf 1 mei a.s. nemen Freshgard en Van Ooijen Transport alle bedrijfsactiviteiten over. Ook alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Voor de zusterbedrijven Freshgard en Van Ooijen, beide gespecialiseerd in de logistieke verwerking van AGF, is de uitbreiding een nieuwe stap in het verwezenlijken van hun visie op de logistiek voor de AGF-branche. Ook voor de klanten van Van Valen biedt de overname extra mogelijkheden, zeggen de bedrijven.

Gefaseerde overgang

De overname wordt gefaseerd uitgevoerd, te beginnen met de transportactiviteiten die per 1 mei 2020 overgaan naar Van Ooijen Transport. Zusteronderneming Freshgard voert m.i.v. 1 juli 2020 alle warehousing,  verpakkings- en crossdock-activiteiten uit. Alle handelsactiviteiten gaan tot slot per 1 juli a.s. over naar de nieuw opgerichte zuster-bv ‘Van Valen bv’, die vanaf dan de handelstak vertegenwoordigt. Algemeen directeur Arjan de Bruin: “De belangrijkste eis van de huidige directeur, die binnenkort met pensioen gaat, was dat alle klanten en medewerkers probleemloos konden overstappen naar een stabiele en betrouwbare nieuwe eigenaar. Die wens sloot goed aan bij onze belangrijkste focus op de relaties met onze opdrachtgevers en collega’s. De gefaseerde integratie zorgt ervoor dat wat goed is, goed kan blijven. Al hebben we tegelijkertijd natuurlijk ook veel ideeën - en mogelijkheden - om dat goede verder uit te bouwen.”

Nieuwe mogelijkheden

De overstap betekent voor de klanten dat er meteen al meer mogelijkheden zijn in de logistieke verwerking van hun AGF. Wat het transport betreft is het servicegebied veel groter en komt er een hele nieuwe afzetmarkt bij met alle grote retailers in België. Ook het grotere en moderne en geconditioneerde wagenpark van Van Ooijen heeft een positieve uitwerking op o.a. het inspelen op piekvolumes.

Voor de opslag en overslag, het inpakken, ompakken en verpakken, en crossdocken heeft Freshgard op haar beurt bredere faciliteiten beschikbaar op haar hub in Barendrecht, met o.a. acht verschillende temperatuurzones in het warehouse en twaalf laad- en losdocks. Klanten kunnen daarnaast ook profiteren van de Douane-entrepot vergunning en het feit dat Freshgard een KCB (Kwaliteits Controle Bureau) inspectielocatie is voor fytosanitaire inspecties.

Zusterbedrijven

Freshgard en Van Ooijen Transport verzorgen samen het gehele logistieke proces in de groente- en fruitketen (AGF). Het hoofdkantoor staat in Barendrecht, waar ook het magazijn staat van 14.000 m2 met twaalf laad- en losdocks, ruime crossdock-vloer en alle warehousefaciliteiten met o.a. acht temperatuurzones.

Van Ooijen Transport beschikt over een wagenpark van meer dan twintig trekker-trailercombinaties, speciaal toegerust voor geconditioneerd vervoer. Het servicegebied strekt zich vanaf de hub in Barendrecht o.a. uit op de lijn Westland - Breda, in de omgeving Barendrecht - Westland en in heel België.

Freshgard is gespecialiseerd in warehousing en co-pack: het opslaan, beheren en al dan niet om- of ingepakt distribueren van verse producten. Het bedrijf beschikt eveneens over een Douane-entrepot type C-vergunning en is een erkende KCB-inspectielocatie.