Van Wieren Emmeloord breidt uit met MAN

Geplaatst door

Van Wieren Special BV uit Emmeloord heeft twee nieuwe MAN TGX 26.500 XXL trekkers in gebruik genomen. De compleet uitgeruste 6x2 trekkers werden door MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens.

Van Wieren Special BV heeft al bijna 75 jaar ervaring met exceptioneel en speciaal transport van onder andere machines, windmolenonderdelen, gasturbines en pijpleidingen in heel Europa, met de nadruk op Scandinavië, Duitsland en België. Daarvoor zet het bedrijf een vloot van 40 trekkende eenheden en 55 speciale opleggers in. Het familiebedrijf heeft een gemengd wagenpark waarin het merk MAN sinds een aantal jaren ook vertegenwoordigd is.

Tevreden chauffeurs

Directeur Richard de Graaf: ‘Onze eerste kennismaking met MAN Trucks en dealer Wierda Bedrijfswagens was in 2013. We kregen door een overname een MAN-truck in de vloot en die deed het bijzonder goed. We hebben toen besloten de nog witte MAN in onze huisstijl te laten spuiten en sindsdien heeft MAN zich een vaste plaats in de vloot weten te verschaffen’’. Zowel de truck als de dealerorganisatie van MAN beviel uitstekend en met name het contact met Wierda Bedrijfswagens werd door Van Wieren als erg prettig ervaren. ‘De service-afdeling stond altijd voor ons klaar en daarbij komt dat de chauffeurs erg tevreden zijn over de MAN’s. Die ervaring heeft geleid tot vervolgaankopen en met deze twee rijden er nu zes MAN’s in de vloot.’

855 liter brandstof

De drie-assige trekkers zijn uitgevoerd met een grotere wielbasis dan standaard waardoor er ruimte ontstond voor grote brandstoftanks aan weerszijden. In totaal bedraagt het volume van de tanks 855 liter. Ook de Adblue tank is met 80 liter groter dan standaard. Om ruimte te maken voor de grotere tanks van SB Components zijn de accu’s achter de cabine in een rek geplaatst. Aan weerszijden daarvan zijn RVS-kisten aangebracht voor het opbergen van ladingzekering-materiaal en de veiligheidsuitrusting. De trucks zijn uitgerust met de D26 krachtbron met 500 pk in combinatie met de TipMatic automatische transmissie.

Van Wieren specificatie

De trekkers zijn voorzien van de ruime XXL slaapcabine in een luxe uitvoering met onder meer een koelkast, een koffiezetapparaat, een premium audio installatie en standairco. Verder zijn de trucks voorzien van alle safety features die MAN levert waaronder Xenon koplampen. De nieuwe MAN’s zijn volledig opgebouwd in de Van Wieren configuratie met onder meer twee daklampen, zwaailampen, flitsers en verlichte breedte-markeringsborden voor exceptionele lading.