Veertig Volvo’s FM voor afvalinzameling

Geplaatst door

GP Groot uit Heiloo heeft onlangs een order getekend voor de levering van ruim 40 Volvo-trucks. Ze zullen worden ingezet voor de inzameling van bedrijfsafval. De voertuigen worden geleverd door LVS Trucks.

De 40 Volvo-trucks voor GP Groot worden opgebouwd als kraakperswagens, portaalarmwagens en haakarmwagens in diverse uitvoeringen zoals de Volvo’s FM 4x2, FM 6x2 en de FM 8x2. De trucks gaan rijden bij GP Groot en Roele De Vries in Noord- en Zuid-Holland, en bij Visser ATR en NNRD in Friesland, Groningen en Drenthe.

De trucks gaan aan de slag op bedrijventerreinen en in woonwijken. Goed zicht rondom het voertuig is hier extra belangrijk. Voor alle trucks is gekozen voor een veiligheidspakket af fabriek en de dodehoekcamera die netjes in de spiegelvoet verwerkt zit. Hiermee heeft de chauffeur het gewenste zichtveld en is het aantal dode hoeken vrijwel nihil. Verder is ergonomie voor de chauffeur belangrijk en zijn de voertuigen van alle gemakken, waaronder I-Shift, voorzien. Zo kan de chauffeur zijn werk optimaal uitvoeren.

Aflevering en nazorg

GP Groot was al bekend met de werkplaatsen van LVS Trucks, wat GP Groot de mogelijkheid geeft om de trucks ook zelf te onderhouden. Monteurs van GP Groot hebben een training gevolgd en krijgen ondersteuning vanuit de werkplaatsen van LVS Trucks. Daarnaast krijgen chauffeurs een training bij het afleveren van de trucks om zo zuinig mogelijk te rijden.