Verregende Truckshow Burdaard 2019

Nieuws
15-06-2019 | Door Iep van der Meer

De tweejaarlijkse Truckshow in het Friese Burdaard draaide uit op een verregend evenement. Al vroeg werd duidelijk dat het weiland wat ingericht was als festivalterrein veel te nat werd om er trucks op te parkeren. De auto's die vrijdagavond al geplaatst waren kwamen al niet eens meer op eigen kracht weg. 

Vanmorgen werd dan ook besloten om de konvooi rit af te blazen en daarmee viel eigenlijk de bodem uit het evenement. Normaal gesproken komen de deelnemers na de konvooi rit terug naar het festival terrein waar dan van alles te doen is maar dat liep nu helaas anders. De meeste chauffeurs kozen eieren voor hun geld waardoor in de loop van de ochtend de meeste trucks al weer naar huis gingen.

Een enorme domper voor de organisatie, maar dit is overmacht waar je niks aan doet. Een truckshow organiseren op grasland zal altijd afhankelijk blijven van droog en mooi weer en dat bleek nu voor het eerst in ruim twintig jaar in Burdaard. Toch hulde voor de organisatie die heel veel energie stak in het optuigen van het evenement en voor alle sponsoren die het mogelijk maakten. Hopelijk tot de volgende Truckshow Burdaard in 2021!