Video: Geboren met een stuurwiel in je handen

Nieuws
12-02-2018 | Door Tim de Jong

Op Youtube vonden we dit filmpje van een 9-jarige zoon van een Franse transporteur die al heel behoorlijk kan manoeuvreren met een trekker-oplegger combinatie.   Dit heeft hij geleerd van zijn vader, bij wie hij vaak in de cabine zat wanneer senior de combinatie netjes inparkeerde.

Hoevelen van ons hebben het vak zo geleerd? In elk geval zie je het steeds minder dat jonge jongens al zo graag met vrachtwagens in de weer zijn. Zelf heb ik welgeteld één keer beleefd dat jongens zoals Marius de trucks die ze moeten schoonmaken ook even goed zetten. Daarbij valt op dat ze heel toegewijd en voorzichtig te werk gaan, net als Marius in deze video.

Marius heeft al veel belangstelling gekregen van Franse media, die zich ook gerealiseerd hebben hoe feilloos het talent is van deze jonge Fransman, wiens grootste wens is het halen van een groot rijbewijs en dan zelfstandig de baan op te gaan!  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-01-2020
Chauffeur_controle_LR.jpg

WRR analyseert het werk van de chauffeur

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, kortweg WRR, heeft een rapport gemaakt over arbeidsomstandigheden…
Nieuws
04-05-2021
Veiligste_chauffeur.jpg

TVM zoekt de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland

Het NK Veiligste Chauffeur 2021 gaat officieel van start. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich inschrijven…
Nieuws
29-09-2015
NachttoeslagLR.jpg

FNV wint zaak over nachttoeslag

Stichting VNB, onderdeel van vakbond FNV, heeft voor de Amsterdamse kantonrechter een zaak gewonnen over de nachttoeslag…