Vier Mercedes Actros 2858 trekkers voor HLS

Geplaatst door

Heavy Load Service (HLS) Almelo heeft sinds kort de eerste Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Vier Actros 2858 LS 6x4 trekkers met GigaSpace cabine doen in het wagenpark dienst als zwaar transport trekkers. Vanwege de strakke planning van de leveringen in het speciaal transport, koos HLS Almelo ook voor Mercedes-Benz Uptime.

Actros 2858 LS

Windmolens, treinstellen, turbines en generatoren. Zodra het de buitencategorie van transport raakt, komt HLS Almelo in actie. In binnen- en buitenland geniet de vervoerder een goede naam, met name door het volledig verzorgen van het complete transport inclusief vergunningen en ontheffingen. Binnen de vloot van HLS worden twee typen configuraties onderverdeeld. Voor de zwaarste categorie werden dit jaar vier Mercedes-Benz Actros 2858 LS 6x4 trekkers aangeschaft. In overleg met Mercedes-Benz Trucks en Broshuis werd de perfecte combinatie geconfigureerd die in Duitsland binnen de verplichte 16,5 meter valt, voldoende vermogen heeft en een zware vijfassige semi-oplegger kan trekken. Directeur-eigenaar Peter Klanderman voegt toe: “Daar komt bij dat onze Duitse partner een test heeft gedaan met verschillende merken en Mercedes-Benz daar bijzonder goed uit kwam, voornamelijk qua verbruik. Omdat elke rit bij ons anders is, kunnen wij die vergelijking niet echt goed maken. Precies daarom sturen we ook op de rijstijlgegevens uit Fleetboard. Dat geeft een eerlijk beeld.” De Actros trekkers met de ruime GigaSpace cabines zijn van alle gemakken voorzien voor de chauffeur. Deze zijn compleet uitgerust met onder meer standkachel, magnetron en koffiezetapparaat.

HLS Almelo

In 2007 startte Klanderman samen met een toenmalige compagnon een eigen bedrijf in speciaal transport. In de jaren daarvoor had hij ruime ervaring opgedaan binnen de logistieke sector. Wat begon als een bedrijf met vijf vaste chauffeurs en vijf trucks, is anno 2018 uitgegroeid tot een gespecialiseerd transportbedrijf met veertien medewerkers en negen trekkende eenheden. Met de vier Actros trucks maakte Mercedes-Benz recentelijk het debuut in de vloot. Naar verwachting zullen deze zwaartransporttrekkers 80.000 tot 85.000 kilometer per jaar afleggen.