Vier Mercedes Actros trucks voor BAS Group

Geplaatst door

Afgelopen week werden vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers afgeleverd aan BAS Group. Met twee Actros lowliners was het aandeel Mercedes-Benz in de BAS Group vloot tot op heden nog bescheiden. Toch is de aanschaf van de vier Actros trucks van de nieuwste generatie een weloverwogen besluit geweest.

BAS Group wil voor het wagenpark kunnen vertrouwen op twee truckmerken die een breed aanbod kunnen bieden. Mecedes-Benz voldoet daarnaast ruimschoots aan de eisen die de vervoerder stelt op het gebied van veiligheid, chauffeurscomfort en Total Cost of Ownerhip, aldus Mercedes. Dat leidde onlangs tot de ingebruikname van twee Actros 1840 LS trekkers en twee 2540 LS voorloopassers. De trucks worden ingezet voor de werkmaatschappij Hereijgers Transport die gespecialiseerd is in Benelux-distributie. De 25 tons Actros trucks zullen vooral ingezet worden voor het transport van zwaardere trailers. Naar verwachting gaan de Mercedes-Benz trucks ongeveer 90.000 km op jaarbasis afleggen.

Maximale veiligheid

Louwman Mercedes-Benz Trucks uit Breda stelde in overleg met BAS Group de trucks samen. Op verzoek van de vervoerder werden alle Actros trekkers voorzien van het Safety Pack met onder meer bestuurdersairbag en afstandsregeling met stop en go. Met de standaard veiligheidsinnovaties MirrorCam en Active Brake Assist 5 zorgt dit voor maximale veiligheid voor chauffeur en medeweggebruiker. Omdat Mercedes-Benz nog relatief nieuw is in de vloot, werd bewust gekozen om van de Actros een zogeheten ‘image-builder’ te maken. De luxe uitstraling van de StreamSpace-cabine wordt kracht bijgezet met een lederen stuurwiel, ‘Welcome home verlichting’ die een ster op de grond projecteert en een Multimedia Cockpit Interactive met trucknavigatie en touch screen bediening. BAS Group selecteerde vier chauffeurs die nauw werden betrokken bij het samenstellen van de trucks en zij zijn dus tevreden over de uitvoering van deze complete Actros trekkers.

Chauffeurs getraind

De vier vaste chauffeurs worden door de truckdealer uit Breda getraind om de beschikbare Mercedes-Benz systemen optimaal te gebruiken. Met name de instellingen van de anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC) en de MirrorCam zijn belangrijk voor een veilige en rendabele inzet, zegt Mercedes. Daarnaast volgt Louwman Mercedes-Benz Trucks met Fleetboard Inzetanalyse de rijstijl van de chauffeurs. Met behulp van dit telematicasysteem kan gericht worden gecoacht op een anticiperende rijstijl. De truckdealer verzorgt tevens het periodieke onderhoud van de vier nieuwe trucks. Hiervoor heeft de vervoerder een onderhoudscontract afgesloten.