Vier Mercedes Actros trucks voor Van Veldhuizen

Geplaatst door

De nieuwe Mercedes-Benz Actros, die onlangs werd uitgeroepen tot International Truck of the Year 2020, wordt geroemd om zijn innovatieve karakter dat volgens Mercedes bijdraagt aan een laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Dit wordt mede mogelijke gemaakt dankzij de nieuwe anticiperende cruise-control Predictive Powertrain Control (PPC), die nu ook bochten en rotondes herkent. De MirrorCam zorgt niet alleen voor goed zicht op de hele combinatie, maar zorgt met een verbeterde aerodynamica ook voor een aantoonbaar lager brandstofverbruik. Deze argumenten speelden voor mede-eigenaar Berth van Veldhuizen zeker een rol in de keuze voor Mercedes-Benz tijdens de oriëntatiefase: “Cijfermatig heeft de Actros ons opnieuw kunnen overtuigen. Bovendien hebben we door weer voor Mercedes te kiezen, een mooie uniforme uitstraling in het wagenpark.” Met de in gebruikname van vier nieuwe Actros 1842 LS trekkers groeide het aantal Mercedes-trucks in het wagenpark tot boven de veertig.

Veiligheid en rust 

Gebr. Van Veldhuizen Transport koos bewust voor de wat smallere StreamSpacecabine met Multimedia Cockpit. De nieuwe Actros wordt standaard geleverd met de veiligheid van de Mirrorcam en de noodstopassistent Active Brake Assist 5. Berth van Veldhuizen zag ook de meerwaarde van Sideguard Assist: “Als je iets kunt doen om ongelukken te voorkomen, dan is dat het altijd waard. Tegenwoordig kun je niet zonder.”

Gebr. Van Veldhuizen Transport

De werkzaamheden van familiebedrijf Gebr. Van Veldhuizen Transport concentreren zich vooral op Nederland en België. Met een modern warehouse worden ook aanverwante diensten aangeboden. De vloot bestaat uit 42 trekkende eenheden die bijna volledig uit Mercedes-Benz trucks bestaat. Vaste mobiliteitspartner is dealer SternTrucks.