Nieuws
12-09-2019 | Door Iep van der Meer

Transport Keijzer uit Oegstgeest heeft in het afgelopen jaar vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers aangeschaft. Het gaat om 4x2- en 6x2-trekkers die worden ingezet in zeer verschillende disciplines. 

Transport Keijzer is onder meer gespecialiseerd in koeltransport, transport van bouwmaterialen met autolaadkraan of meeneemheftrucks, ADR-transport en exceptioneel transport met semidiepladers. “Wij hebben een grote diversiteit aan opdrachtgevers”, vertelt Brenda Keijzer, die samen met haar partner Jorg van Haastregt eigenaar is van het bedrijf. “Om een voorbeeld te noemen: we rijden bloembollen naar Duitsland en Zwitserland maar we vervoeren ook zware machines op semidiepladers. Wij hebben het keurmerk Transport & Logistiek met de specialisatie bouwmaterialen. Daar is het wagenpark het meest op toegerust.”

Om alle transporttaken uit te kunnen voeren, beschikt Transport Keijzer over een divers wagenpark. De vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers zijn deels uitbreiding en deels vervanging van de vloot. De Volvo FH 4x2-trekkers worden ingezet voor tal van (inter)nationale transporttaken. “De 6x2-trekker, die is voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas, zetten we voornamelijk in voor zwaar transport in Nederland”, vertelt Keijzer.

Bij de configuratie was er volop aandacht voor brandstofefficiency. Keijzer: “Iedere druppel telt. Wij kijken steeds hoe we brandstof kunnen besparen, zowel uit kostenoogpunt als vanwege het milieu.” De Volvo’s FH zijn voorzien van de verbeterde D13-dieselmotor die voldoet aan de nieuwe Euro 6 stap D-voorschriften, waarbij een combinatie van kleine verbeteringen resulteert in nog meer brandstofefficiency. Verder zijn de trucks uitgerust met aluminium velgen, aluminium luchtketels en een aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine om gewicht te besparen.

Met het oog op rij- en werkcomfort zijn de trucks voorzien van een Volvo I-Shift-versnellingsbak en de cabines rondom luchtgeveerd. Afhankelijk van de inzet hebben de trucks ook een comfortabele chauffeursstoel, lederen stuurwiel en armsteun, magnetron, koelkast, Audio Advanced Pakket, standkachel en I-ParkCool. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

Verhuisd

Het is een bijzonder jaar voor Transport Keijzer. Het bedrijf, dat in 1933 is opgericht, is verhuisd naar een nieuwe locatie. Eerder dit jaar werd een nieuw pand op een bedrijventerrein in Oegstgeest in gebruik genomen, vlakbij de A44. Keijzer: “Vanwege groei hadden we meer ruimte nodig. Bij onze vorige locatie in Warmond was die uitbreidingsruimte er niet en daarom besloten we een paar jaar geleden om een nieuw pand te bouwen op een nieuw bedrijventerrein in Oegstgeest. Hier beschikken we over de nieuwste faciliteiten op een prachtige locatie.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…