Vierpersoons Scania voor Van 't Net Verhuizingen

Nieuws
10-11-2016 | Door Iep van der Meer

Bij Van 't Net verhuizingen in Soest hebben ze een nieuwe Scania R410 in gebruik genomen met vier goedgekeurde zitplaatsen mét gordels en toch twee bedden.

Van ’t Net Verhuizingen bestaat meer dan 100 jaar en is een specialist op het gebied van zakelijke verhuizingen en het wereldwijd verhuizen van inboedels van expats. Om de hele Europese markt efficiënt te kunnen bedienen, koos Van ’t Net voor een opstelling in de cabine waarbij het onderste bed ook als zitbank gebruikt kan worden. “Zo kunnen we internationaal met twee man rijden en nationaal, naast de te verhuizen goederen, ook direct vier man meenemen. 

Daarbij was het uiteraard zaak dat de twee extra passagiers veilig vervoerd kunnen worden. De Scaniadealer in Nijkerk, loste dat op door een extra frame te plaatsen waaraan de veiligheidsgordels geheel volgens de voorschriften bevestigd konden worden. 

Hoewel brandstofverbruik niet het meest belangrijke afweging is in de verhuisbranche, heeft Van ’t Net het wel degelijk laten meetellen in de besluitvorming. “Wij rijden nooit heel zwaar en dus kunnen wij met de 410 pk sterke SCR-only motor uitstekend uit de voeten. Het is nog een beetje vroeg om al iets serieus over het verbruik te kunnen melden. Maar als ik zo naar de eerste uitdraaien van het Scania Fleet-managementsysteem kijk, die wij elke week ontvangen, zie ik daar per rit verbruiken die nu al rond de 1 op 4 schommelen. Dat gaan wij dus goed in de gaten houden.”

De truck is helemaal geoptimaliseerd om er goed en snel mee te kunnen verhuizen. Zo kan de laadbak bij de klant elektrisch de poten uitdraaien waarna de auto er onder uit rijdt. Daarna laten de verhuizers de bak tot op de grond zakken zodat die makkelijk beladen kan worden. De gehele combinatie heeft aan de zijkant vouwdeuren waar de opslagkisten (indien nog) worden geladen. 

 

“Wat wij ook belangrijk vinden is dat de jongens onderweg goed kunnen slapen. Anders kun je overdag niet verhuizen,” is de overtuiging van Van ’t Net. “ Wij zitten 2 keer per maand in Frankrijk, Spanje, Zweden, Duitsland, Frankrijk of Italie, Daarom heeft deze auto een standairco. Het is een lange tijd geleden dat wij een Scania kochten. Maar hij bevalt goed. Ook de chauffeur is na enige aarzeling vooraf inmiddels helemaal Scania fan. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-02-2017
VLGroep_1_pers_2017.jpg

Nieuwe Scania als volumecombi

VLGroep en Scania hebben de samenwerking voor de toekomst bezegeld met de ingebruikname van één van de eerste S450 double…
Nieuws
17-04-2024
Convoi-Deudekom-3-800x600 (960 x 720)

Convoi-UTS neemt mede verhuizer Deudekom over

Met de overname van Deudekom versterkt Convoi-UTS zijn positie in Amsterdam
Nieuws
29-04-2020
Hansen-Dranken_Scania-1LR.jpg

Hansen Dranken beloont trouwe chauffeur met een Scania V8

Het moest een visitekaartje worden én we wilden onze chauffeur John Theulen in het zonnetje zetten.…