Vijf MAN trucks voor Van Kemenade

Geplaatst door

Het Brabantse familiebedrijf Van Kemenade Bestratingen is een trouwe MAN klant. Onlangs werd een deel van de vloot vervangen. Naast vier TGX-trekkers, kwam er ook een TGS bakwagen met laadkraan.

Van Kemenade beschikt over een veelzijdige vloot van vrachtwagens, waarvan het merendeel uit MAN's bestaat. Onlangs mocht dit merk weer een vijftal nieuwe trucks afleveren. Het gaat om vier voorloopastrekkers TGX 26.460 6x2/4 BLS en een nieuwe bakwagen, een TGS 26.460 6x2-4BL. De bakwagen is met een laadkraan uitgerust en heeft een gestuurde sleepas.

Veelzijdige vloot

De nieuw MAN's maken deel uit van een vloot van achttien trekkende eenheden en drie lichtere trucks waarvan twee MAN's . "Die drie kleinere bakwagens zijn bedoeld om in krappe buitenwijken kleinere hoeveelheden stenen af te leveren op een veilige en verantwoorde manier", aldus directeur Ton van Kemenade. De vloot bestaat verder uit kraanauto's en containerauto's. "Daarnaast hebben we diverse walking floor opleggers voor klanten in een ander segment dan bestratingen. De nieuwe trekkers hebben dus een veelzijdige inzet en een derde as kan dus allerminst kwaad", meent Van Kemenade. De bedoeling is dat de trucks een miljoen kilometer mee gaan. Ze worden geserviced door de MAN-vestiging Eindhoven.

Servicegericht

Het frisse uiterlijk van het wagenpark is van groot belang voor het bedrijf. "Bij ons zijn chauffeurs niet alleen medewerkers die van A naar B rijden. Er wordt ook van ze verwacht dat ze klanten behulpzaam zijn en dat ze meer afweten van hun lading dan gemiddeld. Daardoor kunnen ze klanten ter plekke ondersteunen, ook met een goed advies", zegt Van Kemenade.