Vijfasser Volvo voor Zwagerman

Geplaatst door

Zwagerman Transport & Hijswerk heeft een Volvo FH 10x4 zwaartransport trekker voorzien van een 165 tonmeter kraan aan de vloot toegevoegd. De truck wordt onder meer ingezet voor het transport van zware hijswerktuigen. De Almeerse dealer tekende voor aflevering.

Zwagerman, gevestigd in Nederhorst den Berg, is gespecialiseerd in exceptioneel transport en hijswerk. “We zijn voornamelijk actief in de bouw en ‘zware’ techniek”, zegt eigenaar Cor Zwagerman. “Wij vervoeren, monteren en demonteren onder meer rupshijskranen en zandzuigers in opdracht van aannemers. Ook plaatsen we zware machines, zoals persen, in bedrijfshallen.”

De 165 tonmeter autolaadkraan is de zwaarste opvouwbare kraan die wij voor deze inzet gebruiken”, zegt Zwagerman over de opbouw. “Het grote voordeel daarvan is dat we selfsupporting zijn en geen extra kraan nodig hebben."

De truck is voorzien van een 13-liter motor met een vermogen van 540 pk. De 5-asser is uitgerust met luchtgeveerde dubbele voorassen en een luchtgeveerd tridem-stel met gestuurde, liftbare naloopas. Het maximaal wettelijke GVW bedraagt 45 ton; technisch is het 51 ton.

Innerliner

Bijzonder is dat de truck een chassis met innerliner heeft dat volledig doorloopt tot voor de grille. Dat was voor Zwagerman een extra reden om voor Volvo Trucks kiezen. “We hebben daardoor de beschikking over vijf stempelpoten in plaats van vier. Zo kunnen we met de kraan een cirkel draaien en nog efficiënter werken.” De trekker is gelet op de inzet onder meer voorzien van Volvo Dynamic Steering. “Dat bevordert het rijcomfort en maakt de truck, in combinatie met de Volvo I-Shift-versnellingsbak, zeer goed manoeuvreerbaar.”

Het wagenpark van Zwagerman Transport & Hijswerk bestaat uit vijftien trekkende eenheden, waarvan het merendeel Volvo-trucks.