Vliegende start voor Bangma Transport

Nieuws
04-12-2018 | Door Iep van der Meer

Bangma Transport uit het Friese Workum maakt een vliegende start met een nieuwe DAF XF480 FTG Super Space Cab. De fraaie drie-asser werd af fabriek geleverd in een fraaie rode metallic lak die in combinatie met de grote SB tanks en de glanzende Alcoa wielen voor een bijzonder fraai plaatje zorgt. Eigenaar Sybren Bangma is met recht trots op zijn nieuwe DAF.

Sybren Bangma begon als autowasser bij Lootsma Transport in Bolsward, een bedrijf waar hij later zes jaar lang chauffeur was op de tankwagen. ,,Dat was prachtig mooi werk bij een heel leuk bedrijf. We reden internationaal en ik heb veel gezien in die zes jaar. Toch wilde ik wat meer thuis zijn, want ik miste vooral het sociale leven. Ik kreeg toen de kans om ambulance chauffeur te worden. Daarvoor moest ik eerst een aparte opleiding volgen van zeven maanden. Dat lukte allemaal en sinds 2011 ben ik dan ook fulltime werkzaam als ambulance chauffeur. Ontzettend leuk werk, vooral omdat ik sinds twee jaar ook als navigator op de ambulance helikopter zit. Ik bepaal de route en de navigatie voor de piloot, en als we aankomen dan zorg ik eerst voor een veilige afzetting rondom de heli. Vervolgens ondersteun ik dan het medisch team waar mogelijk’’.

Passie

De werkzaamheden op de ambulance en de helikopter zijn in principe fulltime, en dat betekent 36 uur per week. ,,Het is ontzettend leuk en uitdagend werk maar toch bleef het altijd kriebelen. Ik kom uit een echt chauffeursgezin want mijn grootvader was ook chauffeur, net als mijn vader. Het transportbloed bleef dan ook borrelen. Toen kwam ik Willem en Tjerk Overal uit Achlum tegen. Zij rijden beide op een Scania. Zij zagen wel mogelijkheden voor mij en samen met hun vader, Gosse Overal hebben we toen de knoop doorgehakt. Bij Bedrijfswagen Service Friesland werd een nieuwe DAF besteld waar Gosse in principe de vaste chauffeur op is. Zelf vul ik waar nodig en mogelijk één of twee dagen in de week in op de truck naast mijn werk op de ambulance. Op die manier kan ik mijn passie voor het transport kwijt en wordt de truck extra productief. Het werk loopt via Nabek Hoogezand, het bedrijf waar Overal ook voor rijdt’’.

DAF-man

De keuze voor DAF werd niet in de laatste plaats ingegeven door het contact met dealer BSF, maar Sybren is naar eigen zeggen ook een echte ‘DAF-man’. ,,Ik heb altijd met veel plezier met DAF trucks gereden. Nadat ik meerdere tests had gelezen ging mijn voorkeur uit naar een XF480, en na een rit naar Brest en naar Duitsland, eerder dit jaar was mijn keuze gemaakt. Ik kreeg meteen het goede gevoel er bij en die demo verkocht uiteindelijk zichzelf als het ware. Ik ben toen met BSF om de tafel gaan zitten met dit als resultaat’’ aldus Sybren.

R&O contract

De administratie van Bangma Transport wordt door broer Gerard gedaan, en voor reparatie en onderhoud van de nieuwe DAF is een reparatie- onderhoudscontract afgesloten met DAF trucks dealer BSF. ,,De relatie met de mensen achter deze dealer stamt al vanuit mijn Lootsma tijd, en dat geeft vertrouwen. We hebben samen deze truck geconfigureerd en voor ons is dit de optimale oplossing. Met de voorloopas zitten we ook met deelbelading in de distributie altijd goed, en met de extra grote brandstoftanks  komen we altijd de week rond. Een set Alcoa wielen zorgt voor de nodige uitstraling, maar het beperkt ook het eigen gewicht van de trekker’’. De DAF wordt ingezet voor met name de landelijke distributie van hout en gipsproducten.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-01-2018
IEP_8134-1400_1.jpg

John de Boer van E.J. de Jong in de prijzen!

In de ‘mooiste truck’ verkiezing van DAF trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland, kortweg BSF won Jan…
Nieuws
13-01-2018
IEP_8151-1400.jpg

Derde prijs BSF verkiezing: Transportena!

Eind vorig jaar organiseerde Bedrijfswagen Service Friesland een mooiste truck verkiezing. Uit de honderden inzendingen…
Nieuws
23-01-2019
50395161_2765646603446302_2454465782646571008_o.jpg

Tweede van drie DAF XF450 trucks voor VBB Dokkum

Bedrijfswagen Service Friesland heeft de tweede DAF XF450 afgeleverd uit een serie van drie voor VBB uit…