Volkswagen Meteor, de Braziliaanse versie van MAN

Nieuws
03-02-2021 | Door Tim de Jong

Een jaar geleden introduceerde MAN de nieuwe TGX-serie. De nieuwe trucks beginnen zoetjesaan de weg op te komen. Intussen kreeg het bekende MAN-cabinecasco in Brazilië een facelift en werd herdoopt tot Volkswagen Meteor. Daarvan zijn nu de eerste 120 stuks verkocht in één order.

Volkswagen heeft in Brazilië een dijk van een reputatie als vrachtwagenmerk. Jarenlang werden op basis van de oude VW LT-cabine trucks gebouwd, Titan genaamd, die onverwoestbaar bleken. Maar ook in Brazilië staat de tijd niet stil, dus het werd tijd voor wat anders. Naast de Volkswagen  Constellation, die sinds 2006 onafgebroken in productie is, kwam vorig jaar deze Meteor. Hiervan nam een eerste klant, genaamd Transpipeline, meteen 120 stuks af, voor zwaar werk in de petrochemie met totaalgewichten variërend van 48 tot 53 ton. Het gaat daarbij om het trekken van drie-assige opleggers. VW biedt hiervoor een Meteor met 460 pk. Er zijn ook trucks met 520 pk besteld. Die moeten met combinaties op zeven tot negen assen, totaalgewichten van 57 tot 74 ton trekken. Uiteraard gaat het dan om Meteors op 6x4 chassis.

Constellation

De nieuwe Meteor op basis van de ons bekende vorige MAN TGX is duidelijk de top van het aanbod van Volkswagen in Brazilië. De truck wordt geleverd met een TraXon-bak van ZF en dus niet bijvoorbeeld met een transmissie van Traton-groepsgenoot Scania. In het aanbod van Volkswagen do Brasil is de Constellation, die al sinds 2006 wordt geleverd, het middenklasse werkpaard.  Het aanbod loopt van 14 tons middenklasse bakwagen tot een 33 tons drie-assige zwaar transport trekker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-09-2020
VW_Meteor_1.jpg

MAN TGX in Brazilië verder als VW Meteor

Nu de nieuwe MAN TGX de dealers heeft bereikt en bestellingen kunnen worden geplaatst, introduceert MAN het vorige…
Nieuws
18-07-2017
VW-Titan-Fr.png

Braziliaanse Volkswagen Titan uit productie

Volkswagen en MAN hebben na ruim 40 jaar de Titan uit productie genomen. We mogen gerust stellen dat dit het…
Nieuws
20-06-2018
traton_group_newname_logo1_LR.jpg

Nieuwe naam voor VW Truck & Bus: Traton

Traton Group wordt de nieuwe naam van Volkswagen Truck & Bus Group, waar Scania en MAN onder vallen, alsmede…