Volvo FH 8x2 met 85 tonmeter kraan

Geplaatst door

Beekman Transport uit Apeldoorn heeft een Volvo FH 8x2 Globetrotter-trekker met een 85 tonmeter autolaadkraan in gebruik genomen. Bijzonder aan de vierasser is de schotelhoogte van 1,23 m. 

De Volvo FH 8x2 van Beekman Transport is de eerste van dit type met een medium chassishoogte, zegt Volvo. Dit maakt een veelheid aan transporten mogelijk. “Volvo dealer Harbers heeft zich met Volvo hard gemaakt om deze versie af fabriek te kunnen leveren”, aldus directeur Alfred Beekman. “Ook wat betreft aslasten en draaicirkel is gezocht naar het optimum. De truck heeft een eigen gewicht van 27 ton, maar is met de stuurbare voor- en naloopas toch lekker wendbaar. Op advies van Harbers hebben we de truck laten uitrusten met Volvo Dymamic Steering waardoor het sturen makkelijker gaat.”

Breed inzetbaar

Door de lage schotel, gestuurde voorloop- en naloopas, Volvo Dynamic Steering, een technisch treingewicht van 70 ton en de door FBS Bedrijfswagenservice opgebouwde kraan, heeft Beekman met deze Volvo FH een breed inzetbaar voertuig. Dat was ook de bedoeling, vertelt Alfred Beekman: “In de tachtig jaar dat Beekman Transport bestaat, hebben we een groot klantenbestand opgebouwd voor wie we de totale logistiek verzorgen. Dat betekent, naast onze specialisatie in distributietransport en warehousing, ook uiteenlopend kraanwerk zoals industriële verhuizingen en het vervoeren en plaatsen van zware cilinders voor de zeevaart en offshore-sector.”