Volvo FH16 10x4 voor Koole Contractors

Geplaatst door

Koole Contractors uit Vijfhuizen heeft een Volvo FH16 10x4 trekker met 750 pk motorvermogen en een zesassige (2 bed 4) dieplader van Nooteboom aangeschaft. Het span is in samenwerking met Volvo Amsterdam zorgvuldig uitgedacht, met als resultaat een multifunctionele combinatie die in heel Europa zal worden ingezet.

Uitgangspunt was een nuttig laadvermogen van 90 ton, vertelt Rick Mooijekind, inkoper bij Koole Contractors. Hiermee kunnen volgens hem alle benodigde machines en benodigdheden, zoals kranen, graafmachines, chainpullers, power packs en ankers, naar de werklocaties worden vervoerd. “We zochten een combinatie waarmee onze bedrijfsdivisies al hun werkzaamheden in Europa flexibel en 24/7 kunnen uitvoeren, zonder afhankelijk te zijn van derden. Op basis van deze eis kwamen we uit op een Nooteboom Eurotrailer, waarbij Volvo een mooie 160-tons (maximaal wettelijk treingewicht) Volvo FH16 10x4 heeft samengesteld.”

Kruipversnellingen

De Volvo FH16 750 werd af fabriek geleverd als 8x4-trekker. Bij Terberg Techniek is er achter de 10-tons vooras een gestuurde Volvo-as bijgeplaatst. De zwaartransport trekker is heeft Volvo Dynamic Steering en de Volvo I-Shift versnellingsbak met kruipversnellingen voor- en achteruit. De Volvo FH16-trekker is gecompleteerd met bijna alle innovaties die Volvo Trucks de laatste jaren introduceerde, zoals de I-ParkCool geïntegreerde standkoeling en een heavy duty bumper. “Het is een werkpaard”, vertelt Mooijekind. “Moet er bijvoorbeeld bij de ontmanteling van een fabriekshal een machine verwijderd worden, dan kunnen we die aan de bumper naar buiten trekken. Verder zit er een vangmuil op de trekker en twistlocks zodat er een ballastbak op gezet kan worden. Samen met Volvo hebben we er echt een zo multifunctioneel mogelijke truck van gemaakt.”

Zoals gebruikelijk bij technisch complexe bedrijfswagens, is de zwaartransport combinatie tot stand gekomen in samenwerking met verschillende gespecialiseerde partijen. Naast Volvo Amsterdam en Nooteboom waren dit CCH Halsteren, die een kistenwand bouwde achter de cabine, en spuiterij Voortman uit Ter Aar.