Volvo FH16 750 voor Kandt BV

Geplaatst door

Chauffeur Jeroen Bootsma van Kandt BV heeft een nieuwe stoel van zijn baas gekregen. Voor het gemak zit er ook meteen een hele nieuwe truck omheen ter vervanging van de prachtige oude MAN V8. De nieuwe heeft twee cilinders minder maar met 750 pk meer vermogen dan die oude Duitser!

De nieuwe trekker is een Volvo FH16 8x4 zwaar transport trekker met 750 pk en de Volvo Crawler Gears. De trekker werd door CCH opgebouwd met een fraaie kist achter de cabine, tranenplaat afdekking van het chassis en een schuifschotel. In de grote kast achter de cabine zijn onder andere de brandstoftanks ondergebracht. Door de compacte bouw van de vierasser was daar geen plaats voor aan het chassis. De kast is keurig afgedekt met polyester panelen waardoor de cabine optisch langer lijkt. Doordat de belijning doorloopt over die zijfenders wordt dat optisch nog eens versterkt.

De nieuwe Volvo komt als vaste trekker voor de spectaculaire Broshuis 4 bed 5 pendelasser met pendelassen onder zowel de jeepdolly als het achterstel. Een unieke oplegger waarmee we vorig jaar een spectaculaire reportage maakten in BIGtruck. De nieuwe Volvo zien we vast ook wel eens weer voorbij komen in een reportage, want zo'n trekker vraagt daar een beetje om.

Voorlopig wensen we Jeroen veel succes en rijgenot met zijn nieuwe Zweedse raspaard. Voor de reportage over de MAN V8 in BIGtruck klik je hier!

Video's