Volvo FH16 750 voor Rensink

Geplaatst door

Rensink transport uit Almelo heeft een mooie nieuwe zwaar transport trekker in bedrijf genomen. De nieuwe Volvo FH16 750 is uitgevoerd als 8×4 ‘Triple’ en deze is goed voor terreingewichten tot 200 ton.

Rensink BV te Almelo is gespecialiseerd in het lossen, verhuizen, plaatsen en monteren van industriële machines tot complete productielijnen en fabrieken. Specialistisch werk dat niet alleen van de monteurs en chauffeurs, maar ook van het rijdend materieel het nodige vergt. Het wagenpark van Rensink BV telt bijna dertig 3- en 4-assige trucks en bakwagens met en zonder autolaadkraan en zo’n vijftig diepladers, schuifzeil opleggers en trailers in allerlei speciale uitvoeringen. Deze moeten niet alleen de meest spectaculaire vrachten kunnen vervoeren, maar ook de heftrucks, liftsystemen en gereedschappen die nodig zijn om de industriële verhuizing ter plaatse volledig self-supporting te kunnen afhandelen.

Strakke tijdsplanning

Geert-Jan Westerhuis, directeur/eigenaar van Rensink: “Het gewicht van onze transporten ligt gemiddeld tussen de 50 en 150 ton. Laatst hebben we bijvoorbeeld bij Wavin in Hardenberg drie machines van 100 ton per stuk geplaatst. Dat is een willekeurig voorbeeld, er komen wekelijks mooie opdrachten voorbij. En we rijden door heel Europa, zo hadden we vorige week nog een 80-tons transport van België naar Spanje. De uitdaging ligt vooral in het demonteren van de machines en ze op hun nieuwe locatie weer in elkaar zetten. Als de opdrachtgever ons inschakelt, heeft hij er als het goed is verder geen omkijken meer naar. Vaak komen hele productielijnen stil te liggen, en het is dus belangrijk dat we efficiënt en volgens een strakke tijdsplanning kunnen werken.”

Sneller en korter schakelen

“Volvo Trucks is de enige producent die af fabriek een treingewicht van 180 ton heeft. Bovendien is Volvo de enige die op een gewicht van 200 ton kan komen met een standaard truck, zonder koppelomvormer. Door een softwarematige aanpassing in het schakelprogramma schakelt de I-Shift bak nu sneller en korter, een voorwaarde om op het gevraagde treingewicht uit te komen. Samen met Nijwa en Volvo Trucks zijn we zo tot de oplossing gekomen.” De Volvo FH16 750 8×4 tridem trekker is verder voorzien van een Globetrotter XL-cabine, Volvo Engine Brake Plus, retarder, Volvo Work Remote en Volvo Dynamic Steering. Dit laatste maakt het manoeuvreren eenvoudiger en minder belastend voor de chauffeur. Met Work Remote kan de luchtvering op afstand geregeld worden en onder meer de motor en maximaal vier PTO´s bediend worden. Tot slot is de truck uitgerust met Driver FH16 DeLuxe pakket en een Visibility Pro-pakket.