Volvo FH540 met Drimote en Palfinger kraan

Geplaatst door

Chris Hop diensten heeft een nieuwe Volvo FH540 10x4 bakwagen met een Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De opvallende Volvo is daarnaast op afstand te besturen dankzij het Drimote systeem.

De nieuwe Volvo werd precies een jaar geleden besteld. Het is een compacte vijf asser geworden met een wielbasis van 460 cm. Belangrijk is dat de truck binnen de tien meter lengte een maximaal laadvermogen heeft. Die tien meter is belangrijk omdat een aantal steden die eis stellen, net als uiteraard de Euro-6 motor. 

Het concept van de vijf asser is ontwikkeld in samenwerking met Harbers Trucks Barneveld, Carrosseriebouwer Van der Weijer en Palfinger Nederland. De Volvo is uitgerust met Dynamic Steering, ACC en Lane Keeping Assist. Verder is ook de dode hoek camera van Volvo aanwezig. 

Van de vijf assen zijn er drie sturend uitgevoerd waardoor het compacte voertuig een bijzonder korte draaicirkel heeft. Met het Drimote systeem kan de truck op afstand bestuurd en gereden worden. Ook de kraan en het haakarm systeem zijn op afstand te bedienen. Hierdoor kan de chauffeur altijd optimaal zicht houden op zijn werkzaamheden rondom het voertuig. Het Drimote systeem is opgebouwd door Volvo Trucks dealer Harbers.