Volvo FM Crewcab: 9 personen in een truck!

Nieuws
26-01-2021 | Door Iep van der Meer

Volvo presenteert de nieuwe FM met Crew Cab. Deze nieuwe cabine is geschikt voor maximaal negen personen en daarmee geschikt voor de brandweer, of voor bergingsdoeleinden. Het ontwerp van de cabine mag als opmerkelijk worden omschreven.

Zoals gebruikelijk heeft Volvo een stuk achter de bestaande cabine geplakt, en daar de zelfde deuren in gehangen als voorin. Het resultaat is een opmerkelijk ontwerp want de tweede deur zit om ergonomische redenen wat lager dan de voorste. Het gekke is dat ook de schuin oplopende lijn onderaan de deur is doorgevoerd, en de plek waar normaal de spiegel zit is nu zwart. Alles bij elkaar hadden wij toch echt gekozen voor een vierkant deurtje, want dit ziet er wel heel merkwaardig uit. 

Functioneel is het echter wel. De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX met Crew Cab bieden plaats aan maximaal negen personen. De voertuigen zijn ontworpen om elk hulpdienstteam de best mogelijke omstandigheden te bieden, om een efficiënte en veilige werkomgeving onder zware omstandigheden mogelijk te maken. Deze nieuwe vrachtwagens bieden dezelfde hoge normen van passieve en actieve veiligheid, ergonomie en comfort als de andere modelvarianten van de nieuwe Volvo FM en Volvo FMX. De cabine is grondig getest op veiligheid, en wellicht is dat de reden dat Volvo de standaard voordeuren toepast. 

Doordat de vloer achterin lager zit dan voor is er voldoende ruimte met veel bewegingsvrijheid. De deuren hebben een grote openingshoek waardoor het in- en uitstappen gemakkelijker wordt. Dit wordt ondersteund door de nieuw ontwikkelde verlichte antisliptrede en de duidelijk gemarkeerde oranje handgreep, ergonomisch ontworpen en gemakkelijk te herkennen in verschillende omstandigheden. Het cabine-interieur biedt veel opbergvakken voor helmen, handschoenen en andere noodzakelijke uitrusting.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2017
Brandweer1.jpg

Als de brandweer met een Scania!

'Gaan als de brandweer' is een gevleugelde chauffeursuitspraak maar met deze Scania kan dat ook echt! Het instituut Fysieke…
Nieuws
18-12-2019
640_2019_Brandweer_Twente_009.jpg

Renault 4x4 brandweerwagens voor Twente

De Brandweer Twente heeft zes nieuwe 4x4 brandweerwagens in gebruik genomen. Het gaat om Renault Trucks D280 4x4…
Nieuws
27-02-2017
Brandweer6-1400.jpg

BrandweerMAN

Drenthe is weer een stuk veiliger geworden door de inzet van een nieuwe brandweerman. Sorry? Jazeker, een BrandweerMAN! De MAN TGM 15.290…