Volvo maakt alweer een klein winstje

Geplaatst door

Vanochtend openbaarde Volvo zijn cijfers over het derde kwartaal. Daaruit blijkt dat de truckbouwer een bescheiden winstje heeft behaald. De truckfabrikant zegt dat er weer wat meer vertrouwen is in de diverse markten waar Volvo actief is. In een persbericht spreekt Volvo zelfs van een ‘krachtig herstel’ voor de komende tijd.

De van Scania weggekochte topman Martin Lundstedt schrijft dat de maatregelen die Volvo nam, zoals het ontslag van ruim 4.000 man op de kantoren van het bedrijf, een maatregel die werd vooraf gegaan door nog eens 700 ontslagen afgelopen januari, hun effect hebben gehad op de resultaten van het bedrijf. Bovendien lagen de verlopen in het afgelopen kwartaal ‘nog maar’ zestien procent lager dan in Q3 van 2019.

Volvo bevindt zich in de situatie dat het vrijwel het hele truck-aanbod heeft vernieuwd, maar dat vanwege de pandemie fabrieken afgelopen zomer tijdelijk gesloten moesten blijven. Een winstje van 1,15 miljoen euro is nu het resultaat. Daarbij zegt Volvo erin geslaagd te zijn om een marge van 9,4% aan te houden.