Nieuws
28-10-2015 | Door Tim de Jong

Kroeze Infra uit Beesd breidt de vloot uit met twee Volvo FM chassis. Het betreft een FMX 8x6 en een 10x4. Het bedrijf zegt een schaap met vijf poten te hebben gezocht en gevonden. Wat moet een truck allemaal kunnen bij Kroeze?

''Een truck die we op de zandbaan konden gebruiken, een truck met een kraan en toch ook voldoende laadvermogen. We hebben verschillende merken onderzocht. Het bleek dat Volvo Trucks op dit moment het juiste programma bouwvoertuigen heeft. De Volvo FMX heeft een widespread tandemstel waarvan de achterste as stuurbaar is. Die achterste as werd verplaatst en gemodificeerd door Terberg Techniek. De manoeuvreerbaarheid van de truck is mede hierdoor verbeterd. We hebben nu de uitvoering die we wilden, met als grote voordeel dat we ook nog eens voor het meenemen van materieel een combinatie met een dieplader kunnen realiseren. Als we in het asfalt zitten, kunnen we zo een complete asfalttrein realiseren'', aldus Kroeze.

Over de nieuwe vijfasser zegt het bedrijf: ''De Volvo FMX 460 10x4 is een ander verhaal. Het transport van grondstoffen huurden we in, door de komst van de 10x4 kunnen we nu zelf het transport regelen. Het is het combineren van de vraag uit de markt en de wil om het in eigen hand te houden. Beide trucks zullen ook worden ingezet voor de gladheidsbestrijding in de regio.”

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-03-2017
DAM2-1400.jpg

Volvo FMX 10x4 betonmixer

Dam beton uit het Friese Akkrum zet sinds kort een indrukwekkende Volvo FMX 10x4 in als betonmixer. De vijf-asser werd af-fabriek…
Nieuws
26-05-2016
Arocs_10x8_met_AJK_LR.jpg

Mercedes Arocs 10x8 WSG van Veldhuizen

Op de TKD in Almere staat een nieuwe creatie van Veldhuizen Wagenbouw: een Merrcedes-Benz Arocs 10x8 WSG met een…
Nieuws
22-05-2016
Mackganite2.jpg

Mack Granite standaard met Crawler

Het Amerikaanse merk Mack maakt deel uit van Volvo. Het is dan ook geen verrassing dat de bouwvoertuigen van dit merk…