Volvo testtrucks in Nederland gespot

Nieuws
27-05-2019 | Door Iep van der Meer

Testtrucks zien we met enige regelmaat verschijnen op onze zuster website ">www.iepieleaks.nl. Meestal gaat het daarbij om in het buitenland gespotte trucks maar deze keer kwam het nieuws gewoon naar Nederland! Deze Volvo FMX met zware camouflagespikkels werd gewoon bij Schiphol op de foto gezet!

Het gaat volgens het Zweedse kentekenregister om een 500 pk sterke dieseltruck. Wat wij er van weten is dat dit de nieuwe Volvo FM is. Ingewijden melden dat de introductie nog tot medio volgend jaar op zich laat wachten. Tegen die tijd zullen dan ook de nieuwe FMX bouwvoertuigen en de gefacelifte FH serie gepresenteerd worden. 

Voor de FM en FMX chauffeurs is dit goed nieuws want de nieuwe cabine belooft belangrijk meer ruimte dan de huidige generatie. Die is, afgezien van een facelift al heel wat jaren hetzelfde en stamt nog uit de tijd van de vorige FH serie. De nieuwe wordt, net als toen dus eigenlijk, een lagere versie van de FH. Wat wij er van gezien hebben op ">www.iepieleaks.nl is dat er ook een korte versie van komt en uiteraard een Globetrotter uitvoering. Foto's: John Mulder.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-01-2019
FM1.jpg

Nieuwe Volvo FM gespot!

Onze website www.iepieleaks.nl heeft weer als eerste exclusieve beelden van een nieuwe generatie trucks. Eén van onze spionnen…
Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…