Nieuws
22-09-2015 | Door Iep van der Meer

De Wit Transport uit Hillegom heeft vijf nieuwe Volvo FH460 Globetrotter XL trekkers aangeschaft. Met deze vijf er bij telt de totale vloot inmiddels al honderd trucks.

 

De nieuwe Volvo FH trekkers zijn rijk uitgerust met onder meer Volvo I-shift, I-See en I-ParkCool. Directeur Cees de Wit: ‚"De chauffeurs zijn zeer enthousiast over de nieuwe Volvo-trekkers. Voor ons is het belangrijk dat de chauffeur comfortabel kan werken, zowel tijdens het rijden als tijdens de rust.‚" De Volvo-trekkers brengen meer variëteit in het wagenpark van De Wit Transport. Nadat al eerder twee Volvo FH Classics aan het wagenpark waren toegevoegd, is nu de keuze gevallen op de nieuwe Volvo FH. Begeleiding en advies zijn belangrijke factoren, vandaar dat deze trucks zijn uitgerust met Volvo Dynafleet om meer grip te krijgen op het brandstofverbruik.‚"

 

De Wit Transport is al jaren gespecialiseerd in het vervoer van en naar Frankrijk. Dagelijks vertrekken meerdere combinaties naar Parijs en wekelijks zijn er vaste groupage ritten naar Nice, Bordeaux, Marseille, Lyon en Bretagne. ‚"Het maakt ons tot dé Frankrijk-vervoerder van de Bollenstreek. We hebben circa zestig koelers en zestig tautliners. Door deze samenstelling zijn we in staat zowel bloemen en planten, als palletvervoer aan te bieden. Het aanbod is wisselend, maar wij kunnen door onze flexibiliteit daarop inspelen. Zo rijden we op bepaalde trajecten ook met dubbele bemanning. Voorop staat dat de lading in de juiste conditie bij onze klanten wordt geleverd. Voor dit type transport heb je een bepaalde schaalgrootte nodig. Het was voor ons een belangrijke verbreding in onze activiteiten. We spreken de taal, hebben de productkennis en de frequentie om toegevoegde waarde aan onze klanten te kunnen leveren. Uiteindelijk gaat het om het opbouwen van een netwerk, waardoor je goederenstromen kunt sluiten. Dat geldt ook voor ons containervervoer. Daar rijden we vooral koelcontainers voor de bloembollensector en dat is een belangrijke aanvulling op onze diensten. Het stelt ons in staat de pieken in de seizoenen op te vangen,‚" besluit Cees de Wit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…