Volvo viert 50 jaar in UK met de 'Ailsa edition'

Geplaatst door

Vijftig jaar geleden werd Ailsa Trucks in Schotland opgericht. Dit bedrijf bracht Volvo Trucks naar het Verenigd Koninkrijk en dat wordt nu gevierd met de Volvo FH 'Ailsa Edition'. Het begon allemaal met de Volvo F86, een truck die enorm aansloeg in de UK.  

Tot die tijd waren er maar weinig import- trucks op de markt in Engeland. De eigen merken zoals Foden, ERF, Sedon Atkinson en Leyland domineerden de markt. De F86 was voorzien van een zes-cilinder dieselmotor, de TD70A met 195 pk. Met zijn gesynchroniseerde negen-versnellingsbak, een volledig luchtrem systeem en nieuwerwetsigheden zoals een gelamineerde voorruit was deze Volvo zijn tijd vooruit. Eén van de grootste voordelen in de jaren zestig was dat Volvo snel en uit voorraad kon leveren tegen scherpe prijzen. Met name daar begon de aftakeling van de Britse merken want die hielden dat niet bij.

Nu, vijftig jaar later bewijst Volvo Trucks de eerste importeur, Ailsa een grote eer met de special edition van de FH modellen. Deze special edition is er in goud of zwart en is leverbaar als 4x2 en 6x2.