Nieuws
31-10-2018 | Door Iep van der Meer

Vos Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Gehlen Schols Logistics in Kerkrade. Het familiebedrijf met 120 medewerkers blijft onder eigen naam opereren binnen de Vos Logistics Group. De overname zou geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Marc Schols, operationeel directeur Gehlen Schols: “Met Vos Logistics kunnen we onze klanten beter in hun groei faciliteren en anticiperen op ontwikkelingen als digitalisering en verdere verduurzaming. Van onze kant verwachten we met onze strategische locatie in Kerkrade en sterke positie op het gebied van deelladingen in Duitsland, België en Zuid Nederland toegevoegde waarde te kunnen bieden aan de klanten van Vos Logistics. 

Directieleden Elmar Gehlen en Roel Schols vullen aan: “Tegelijkertijd geven wij met deze transactie invulling aan het opvolgingsvraagstuk en borgen we de continuïteit van ons familiebedrijf dat we in meerdere generaties gezamenlijk hebben opgebouwd. Vos Logistics is een sterke onderneming die investeert in vernieuwing en duurzame logistieke oplossingen.”

Geert Dobbelaere, business unit director Vos Logistics: “Gehlen Schols is een aanwinst voor Vos Logistics. Wij hebben het bedrijf en haar medewerkers leren kennen als professioneel, deskundig en toegewijd.
De overname sluit naadloos aan op onze groeistrategie en versterkt onze propositie in voor ons interessante sectoren en regio’s. Wij willen de klanten van Gehlen Schols ondersteunen bij de ontwikkeling van hun business en het vergroten van de kostenefficiency in hun logistieke processen.”


Gehlen Schols beschikt over een opslagcapaciteit van 10.000 vierkante meter in Kerkrade en een vloot van 75 trekkende eenheden. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 20 miljoen Euro.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-12-2019
Snel_Woerden.jpg

Vos Logistics neemt Snel uit Woerden over

Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van 100% van de aandelen van SNEL…
Nieuws
22-07-2020
IEP_8890-1400.jpg

Snel wil logistiek Blokker overnemen

Er zijn gesprekken gaande over een overname van de logistiek van winkelketen Blokker door Snel Shared Logistics. Snel,…
Nieuws
18-12-2019
VosHaan-1400.jpg

Vos Deventer neemt Abr. De Haan Logistics over

Vos Transport B.V. uit Deventer heeft overeenstemming bereikt over de overname van Abr. De Haan Logistics…