Vos Logistics neemt Gehlen Schols over

Geplaatst door

Vos Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Gehlen Schols Logistics in Kerkrade. Het familiebedrijf met 120 medewerkers blijft onder eigen naam opereren binnen de Vos Logistics Group. De overname zou geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Marc Schols, operationeel directeur Gehlen Schols: “Met Vos Logistics kunnen we onze klanten beter in hun groei faciliteren en anticiperen op ontwikkelingen als digitalisering en verdere verduurzaming. Van onze kant verwachten we met onze strategische locatie in Kerkrade en sterke positie op het gebied van deelladingen in Duitsland, België en Zuid Nederland toegevoegde waarde te kunnen bieden aan de klanten van Vos Logistics. 

Directieleden Elmar Gehlen en Roel Schols vullen aan: “Tegelijkertijd geven wij met deze transactie invulling aan het opvolgingsvraagstuk en borgen we de continuïteit van ons familiebedrijf dat we in meerdere generaties gezamenlijk hebben opgebouwd. Vos Logistics is een sterke onderneming die investeert in vernieuwing en duurzame logistieke oplossingen.”

Geert Dobbelaere, business unit director Vos Logistics: “Gehlen Schols is een aanwinst voor Vos Logistics. Wij hebben het bedrijf en haar medewerkers leren kennen als professioneel, deskundig en toegewijd.
De overname sluit naadloos aan op onze groeistrategie en versterkt onze propositie in voor ons interessante sectoren en regio’s. Wij willen de klanten van Gehlen Schols ondersteunen bij de ontwikkeling van hun business en het vergroten van de kostenefficiency in hun logistieke processen.”


Gehlen Schols beschikt over een opslagcapaciteit van 10.000 vierkante meter in Kerkrade en een vloot van 75 trekkende eenheden. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 20 miljoen Euro.