Nieuws
27-10-2015 | Door Tim de Jong

Convoy staat ineens in de schijnwerpers, omdat het in korte tijd 2,5 miljoen kapitaal van bekende investeerders aan wist te trekken. De rijkaards die ook achter Amazon en Ebay zitten, trokken de portemonnee toen ze hoorden van dit nieuwe initiatief. In Amerika mag alles dan groter zijn en 'het internet' mag er uitgevonden zijn, toch maakt het wegvervoer daar nauwelijks nog gebruik van internet om vracht en laadruimte elkaar op een virtuele marktplaats te laten ontmoeten.

Verladers gebruiken de app om vracht aan te bieden die in de app van de chauffeurs, eigenrijders, verschijnt. Zo kunnen partijen elkaar vinden. Nu wil het geval dat er in de VS een groot tekort is aan chauffeurs, het aantal loopt in de tienduizenden. Dat zou een prijsopdrijvend effect tot gevolg moeten hebben.  

Convoy gaat van start in de staat Washington, en wil dan geleidelijk uitbreiden, of uitrollen zeggen ze tegenwoordig, over het hele land. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-12-2023
Roelofs-1 (960 x 639)

Roelofs Transport: minder schades door camera's en coaching

Met de oplossingen van Samsara heeft Roelofs Transport meer inzicht in zijn processen en in…
Nieuws
17-06-2016
renault_trucks_optifleet_2016_15_lowres.jpg

Optifleet van Renault met 'chauffeurscoach'

Het Optifleet systeem van Renault gaat ook actief chauffeurs begeleiden. Gelet wordt op anticiperen, stationair…
Nieuws
07-07-2017
Chereau2LR.jpg

Koeltrailergegevens op je display

Koeltrailerbouwer Chereau introduceert de mogelijkheid om temperatuurgegevens over je trailer en van de koelmotor rechtstreeks…