Waarom moeilijk doen als het flexibel kan?

Geplaatst door

(Advertorial) De werving van chauffeurs en het bijhouden van opleidingen en training van chauffeurs zijn voor transportbedrijven een hele zorg. Mieke Prins van Flexibel Transport en Flexibel Opleidingen heeft zich hier in gespecialiseerd en ze mag zich verheugen in een sterk groeiend aantal klanten.

Vijf jaar geleden werd Flexibel Transport opgericht omdat Mieke Prins zag dat er markt was voor deze services. ,,Chauffeurs worden door ons in dienst genomen en opgeleid waarna onze klanten ze kunnen inlenen naar behoefte. Dat is over het algemeen voor langere tijd en daarmee ontlasten we de transportsector. Alle risico's van uitval, calamiteiten en andere zaken liggen bij ons, de vervoerder hoeft alleen nog maar te doen waar hij goed in is, namelijk transporten uitvoeren’’. Flexibel Transport heeft inmiddels al meer dan honderd chauffeurs in vaste dienst die voor verschillende transportbedrijven werken. Soms gaat zo’n chauffeur na verloop van tijd bij de klant in dienst. Flexibel Transport vormt dan als het ware een vangnet voor de proeftijd. Steeds vaker kiezen chauffeurs er echter voor om in dienst te blijven bij de uitzendorganisatie. Mieke: ,,Een groot voordeel is dat wij vanaf dag 1 de pensioenregeling  ‘Pensioenfondsvervoer’ toepassen. Daardoor voorkomen we dat er een gat ontstaat in de pensioenopbouw van de chauffeur’’. We willen daarbij benadrukken dat we voldoen aan het SNA-keurmerk. Dat staat voor ‘Stichting Normering Arbeid’. Verder zijn we NEN 4400-1 gecertificeerd en zijn we aangesloten bij de brancheorganisatie NBBU. Wij willen daarmee onderstrepen dat we een betrouwbare partner zijn in het transport, zowel voor onze chauffeurs als voor de inleners’’.

Dertig transportbedrijven

Flexibel Transport heeft al meer dan dertig transportbedrijven die gebruik maken van de diensten van de uitzendorganisatie. Daardoor is er een groot aanbod ontstaan in de verschillende werkzaamheden. Mieke: ,,Wij hebben voor iedere chauffeur wel een passende baan. Wil je binnenland of buitenland rijden? En wil je dan bijvoorbeeld geen weekeindes weg, of juist wel? Het kan allemaal doordat we zoveel vraag hebben naar chauffeurs. In de meeste gevallen kunnen we chauffeurs dan ook plaatsen in een baan die bij hun past’’.

Flexibel Opleidingen

In feite is Flexibel Transport voor een aantal transportbedrijven een geoutsourcete HR afdeling, en daardoor lag de stap naar opleidingen ook voor de hand. Vervoerders hoeven niet langer bij te houden wanneer chauffeurs een rijbewijs moeten verlengen of voor de Code95 moeten. Dat wordt allemaal keurig bijgehouden door Flexibel. Mieke: ,,We houden dat niet alleen bij, we verzorgen ook zelf de opleidingen en trainingen. Naast een aantal Code95 cursussen bieden wij ook VCA, BHV en ADR opleidingen aan. Daarmee bieden wij een totaalpakket waarmee we een stuk toegevoegde waarde hebben voor de transportsector.

Zoek je werk? Chauffeurs? Of een opleiding?

Ben je geïnteresseerd om voor Flexibel Transport te gaan werken? Of heb je wellicht chauffeurs of een opleider nodig? Klik dan hier voor de website! Of bel op 0528-729 090.