Waberer onder vuur in België

Nieuws
22-11-2016 | Door Iep van der Meer

De Hongaarse transportreus Waberer mag zich verheugen in extra belangstelling van de Belgische overheidsdiensten. De sociale inspectie viel binnen in de vestiging in Battice bij Luik en stelde vast dat er verschillende overtredingen begaan zijn.

Het gaat vooral om rij- en rusttijden die overschreden zijn maar er werd ook nadrukkelijk gekeken naar tekens van sociale dumping. Er werden in totaal zestien processen verbaal opgemaakt. Verder heeft het de aandacht van de inspectie dat de trucks van Waberer vrijwel nooit in Hongarije komen. De chauffeurs rijden maandenlang door Europa en leven gedurende die tijd in de cabine. Daarbij wordt ook de verplichte weekendrust in de cabine doorgebracht, een vergrijp waar in België zware boetes op staan. Voor zover er nu processen verbaal zijn opgemaakt geeft de inspectie aan dat alle geconstateerde overtredingen beboet zullen worden. Het dossier zal worden overhandigd aan de politierechtbank of aan de correctionele rechtbank. Kortom, het is de Belgen menens met het aanpakken van malafide vervoerders. Wordt vervolgd.. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-06-2017
LinkWaberer.jpg

Waberer's neemt LINK over

Het Poolse Link International Transport is overgenomen door Waberer. De naam Link zal blijven bestaan, maar het bedrijf zal voortaan…
Nieuws
30-10-2018
IMG_8088_1.jpg

Europees rommeltje rondom vakbekwaamheid

Met de import van niet Europese chauffeurs die hier met een werkvergunning aan de slag kunnen vraagt menigeen…
Nieuws
08-11-2018
oplegger_A67.jpg

Geen plek op parking, oplegger op de vluchtstrook

Gisteravond trof de politie een afgekoppelde oplegger aan op de vluchtstrook van de A67. De vluchtstrook…