Nieuws
01-02-2021 | Door Iep van der Meer

Het Hongaarse Waberer’s adverteert op dit moment met ritten naar het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf ziet in de Brexit goede kansen om de marges op te voeren door de problemen rondom de ritten naar het VK. Door de administratieve handelingen is het lastiger om nu naar Engeland te rijden, en dat maakt dit verkeer tot een specialisme.

Waberer’s zegt een heel team van experts in te zetten voor het correct uitvoeren van alle administratieve handelingen rondom het verkeer naar het VK. Dat werk is inmiddels goed voor 30% van de internationale ritten van de Hongaarse transportreus. Waberer’s zegt ook de chauffeurs extra training te geven over hoe ze om moeten gaan met de douane documenten die nodig zijn voor de ritten.

Het bedrijf benadrukt dat de transportprijzen verhoogd zijn door de Brexit. Niet alleen is het lastiger en meer tijdrovend om nu ritten naar het VK te doen, er is volgens het bedrijf ook schaarste ontstaan aan transport capaciteit. Veel vervoerders bedanken momenteel voor de eer om het kanaal over te steken, maar Waberer’s wil daar juist een specialisme van maken. Dat getuigt van een knap staaltje omdenken van de Hongaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-09-2019
DAF-XF-row-Girteka-delivery-01-1400.jpg

Girteka wil de Britse markt op ondanks naderende Brexit

De aanstaande Brexit zet de directie van het Litouwse transportbedrijf Girteka op scherp: Ze zien…
Nieuws
17-12-2020
fotobig2408_1.png

Girteka waarschuwt voor Brexit effecten

De grootste vervoerder van Europa en zelfbenoemd Engeland expert Girteka, waarschuwt voor de gevolgen van de Brexit.…
Nieuws
30-12-2020
Stack_11-1400.jpg

Britse organisaties spreken van 'national embarressment'

Logistics UK, de grootste vereniging van handelsbedrijven in Engelnand en de Road Haulage Association,…